Utknąłem na tak błahym problemie że aż wstyd zapytać ale nie mogę sobie z tym poradzić. Podpiąłem soundbara 700 pod telwizor Panasonica DT60. Wszystko działa cacy po za jednym drobiazgiem. Nie mogę zmusić pilota od soundbara żeby obsługiwał telewizor. Czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wytłumaczyć jak tą instrukcje wykonać:
Po pierwsze który guzik to TV button. Zakładam że ten z rysunkiem telewizora ale ile bym go nie trzymał wciśniętego nie podświetlają się wszystkie źródła. W związku z tym nie mogę wprowadzić kodu dla Panasonica. Ciężko na necie znaleźć jakiś filmik który by to dokładnie pokazywał. Przez aplikację Bose music nie da się tego zrobić bo nie widzi telewizora przez HDMI. Wiem że pytanie jest bardzo głupie ale spędziłem sporo czasu wertując google i nie znalazłem rozwiązania. Czy ktoś z kolegów obcujących na codzień z Bose mógłby pomóc.
Zaznaczę jeszcze że mogę sterować głośnością soundbara zarówno pilotem od telewizora jak i od dekodera UPC. Telewizor posiada HDMI ARC i soundbar jest tam wpięty. Telewizor wykrywa też zestaw kina domowego. Viera connect widzi soundbara i wycisza głośniki telewizora automatycznie. Wyłączanie soundbara wyłącza telewizor. Włączenie włącza, ale fajnie by było móc sterować wszystkim z pilota Bose.
Kod:
The code 0051 is the correct one for Panasonic. To be sure, try using the following method to program the remote.
Begin with the television and the Bose system turned on. During the following process, point the Bose remote at the television.
Press and hold the TV button on the universal remote until all source buttons illuminate.
Release the TV button, so that only the TV source button remains lit.
Enter the code 0051.
Press the volume + button, then the Source power button (to the right of the Audio power button) on the remote.
If the television turns off, hit the EXIT button. Otherwise, continue to alternately press the volume + and Source power buttons until the television does turn off, and hit EXIT when it does.
Zaznaczę jeszcze że mogę sterować głośnością soundbara zarówno pilotem od telewizora jak i od dekodera UPC. Telewizor posiada HDMI ARC i soundbar jest tam wpięty. Telewizor wykrywa też zestaw kina domowego. Viera connect widzi soundbara i wycisza głośniki telewizora automatycznie. Wyłączanie soundbara wyłącza telewizor. Włączenie włącza, ale fajnie by było móc sterować wszystkim z pilota Bose.
Ostatnia edycja: