- Mimo kalibracji Adaptiq efekt sceny jest dość mizerny, tj. nawet na utworach gdzie na słuchawkach efekt stereo jest bardzo wyraźny, przy odtwarzaniu przez soundbar praktycznie go nie słychać. (źródło Spotify, sprawdzałem z AirPlay jak i z Bose Music). W katowickim salonie bose efekt był zdecydowanie lepszy - m.in. dlatego zdecydowalem sie na ten soundbar - a układ pomieszczenia mam bardzo zbliżony.
- Kontrola głośności - z poziomu Spotify i Bose Music (iOS) praktycznie można poruszać się w 1/4, max 1/3 możliwej do ustawienia głośności - powyżej jest już zdecydowanie zbyt głośno. Z powodu tak małego zakresu trudno ustawić wymaganą głośność z poziomu telefonu. Z pilota jest ździebko lepiej.
Chłopaki.
Czy jest coś w prawdy w tym ze soundbar 700 ma miec następcę w niedługiej przyszłości?
Pytam bo jak mam poczekac 4-5 mies. to nie kłopot.
Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
Panowie potrzebuje pomocy w konfiguracji bose 700 zeby zrobić kalibracje. Glosnik wyszukuje mi wifi ale nie łączy mie sie błąd jakis
Hejka, czy do SB Bose 700 można podłączyć suba innej firmy przewodem ?? Chodzi mi o to że przez ostatnie 8-9 lat miałem standardowy zestaw 5.1.. później przerodziło się to na 3.1 z braku miejsca i lenistwa po przeprowadzce żeby kłaść kable ponownie W końcu moja Yamaha RX-V2067 niestety przestała wydawać dźwięki i naszła mnie myśl właśnie na SB bose 700 z tym że chciałbym wykorzystać starego suba Velodyne CHT-10QR jeśli jest taka możliwość?
wejscie na bass in jest, ale czy jest kompatybilne z twoim subem to nie wiem
mozesz do MM podjechac jak maja na miejscu i testowac
podlacz belke kablem do neta
W filmach wszystkie trzy się sprawdzą. Mi przez sam fakt potrafienia odtwarzania muzyki najbardziej odpowiada Citation.Niestety nie mam jak sprawdzić w MM, mieszkam w UK, a tutaj raczej ciężko ze sprawdzaniem swojego sprzętu w sklepie Ogólnie teraz zastanawiam się między bose 700 + sub , harman citation bar + sub lub np sonos arc + sub.. surroundy także będą ale nie wiem czy odrazu. Załóżmy że SB będzie służył tylko do filmów, który z nich będzie najodpowiedniejszy ? Dodam że salon nie jest symetryczny.
Też mam ten problem z soundbarem.
Podłączyłem kablem ale belka i tak wyszukuje tylko wi-fi
Co po podłączeniu kablem trzeba zrobić?