Cześć,
Mam kilka problemów z nowo zakupionym bose 700:
- Mimo kalibracji Adaptiq efekt sceny jest dość mizerny, tj. nawet na utworach gdzie na słuchawkach efekt stereo jest bardzo wyraźny, przy odtwarzaniu przez soundbar praktycznie go nie słychać. (źródło Spotify, sprawdzałem z AirPlay jak i z Bose Music). W katowickim salonie bose efekt był zdecydowanie lepszy - m.in. dlatego zdecydowalem sie na ten soundbar - a układ pomieszczenia mam bardzo zbliżony.
- Aplikacje z TV (już trochę leciwy Samsung 55 F8000), np. HBO GO - przy wyborze głośników "odbiornik" - pewnie HDMI ARC mam do wyboru tylko format PCM, jeżeli leci po optyku (głośniki zewnętrzne) dochodzi jeszcze dts neo 2.5, ale z tego co wiem to konwersja z ścieżki stereo.
- Orange TV - jaki format powinien być wybrany mają jako wyjściowy audio - do wyboru jest automatyczny i bezpośredni - obecnie mam bezpośredni, przy automatycznym w TV brak możliwości wyboru Dolby Digital. Soundbar podłącz
- Kontrola głośności - z poziomu Spotify i Bose Music (iOS) praktycznie można poruszać się w 1/4, max 1/3 możliwej do ustawienia głośności - powyżej jest już zdecydowanie zbyt głośno. Z powodu tak małego zakresu trudno ustawić wymaganą głośność z poziomu telefonu. Z pilota jest ździebko lepiej.
Z góry dzięki jak ktoś mógłby odnieść się do tych problemów. Zwłaszcza do tego pierwszego, bar kupilem glownie pod katem muzyki (z powodu dzieciakow na razie odpuscilem opcje zestawu stereo) ale efekt na razie jest mocno rozczarowujacy.