Zgodnie z obietnicą podaje moje ustawienia dla KDL-55X4500 dla wejścia HDMI, jako źródło sygnału Dreambox DM800 HD Image Nabilo 0.6 wyjście DVI 1080i.
Ci, co nie widzieli menu tego Sonego i zakresu regulacji mogę mieć teraz wyobrażenie jak dużo parametrów się ustawia w tym TV.
Tryb obrazu: Własny
Podświetlenie: 4
Kontrast: 89
Jasność: 52
Nasycenie: 53
Temperatura Barw: Neutralne
Ostrość: 60
Redukcja zakłóceń: Mała
Redukcja zakłóceń MPEG: Duża
Tryb DRC: Tryb 1
Paleta Ustawień DRC: Realizm 55
Czystość 30
Zaawansowane Ustawienia
Korekta czerni: Średnia
Zaaw. Zwiększenie kontrastu: Małe
Gamma: Mała
Dynamiczna kontrola LED: Standardowa
Aut. ograniczenie światła: Wył.
Czystość bieli: mała
Przestrzeń barw: Standardowa
Żywy kolor: Wył.
Balans Bieli: tutaj wszystkie zmienne na "0"
Uwydatnienie szczegółów: Średnie
Uwydatnienie Krawędzi: Duże
Motion Flow: Wyraźny
Tryb Filmu: Wył.
Tryb Gra/Text: Wył.
Wideo/Zdjęcia: Wideo-A
x.v.Colour: Automat
Matryca kolorów: Automat - tymi opcjami się nie bawiłem jeszcze
Zakres Dynamiki: Automat -
Czujnik światła: Wł. (ustawiałem na wyłączonym i w dzień, potem na włączonym w nocy robiłem korekty i dzięki temu mam ustawienia pasujące mi do oświetlenia dziennego i nocnego, ten czujnik działa bardzo fajnie)
Format ekranu: Wide
Autoformatowanie: Wł.
Domyślny tryb 4:3: Wył.
Pole wyświetlania: Automat
Przesunięcie w poziomie: 0
I najważniejszy parametr
Podświetlenie Logo: Wł.
Tak więc ustawienie tego telewizora to naprawdę niezła zabawa, mi to zajęło 2 dni na różnych programach SD i HD, udało mi się znaleźć złoty środek. Teraz czekaja mnie ustawienia dla DVD Denon 1930 1080p na HDMI2, ale z braku czasu musi to poczekać.
A to są tylko ustawienia obrazu, jest jeszcze cała inna masa ustawień dzwięku, sieci, odtwarzania muzyki, zdjęć, sieci, serwerów... itp itd.
Możecie przetestować takie ustawienia, może się to komuś przyda.
Codziennie się zachwycam obrazem z soniaka, rewelacja, aha w nocy też jest boski, naprawdę czerń rewelacyjna są też jej odcienie. Dla mnie referenz!!!
RS4