skorzystaj z kalibracji obrazu:
http://www.cinematic.pl/wiedza/kalibracja_obrazu.html
http://www.cinematic.pl/wiedza/kalibracja_obrazu.html
wojo napisał:wlasnie dzisiaj stalem sie nowym posiadaczem 55x4500 , musze przyznac ze czytajac wasze posty - obsluga jest bardzo trudna a ilosc ustawien praktycznie nieograniczona ... albo nie potrawie wejsc w polowe ustawien albo ...
I dlatego wlasnie SONY teraz traci miliardy i zwalnia tysiace pracownikow. Arogancyjna polityka cenowa sie msci...RS4 napisał:13500 za 55x4500?? chyba netto, najniższa cena z polska 5 letnią gwarancją i z wieszakiem na ścianę to 16 000 tys, przy obecnie wysokim kursie euro nie liczyłbym, że kupisz taniej, a jeśli już to będzie to kosmetyka, zapomnij o cenie 12 000 chyba, że ja za dwa lata za tyle Ci sprzedam
To jest model flagowy SONY, nie będzie więc spektakularnych przecen, to widać po tym jak w przeszłości SONY trzymało ceny na produkty flagowe (X3500).
RS4
Geezer napisał:I dlatego wlasnie SONY teraz traci miliardy i zwalnia tysiace pracownikow. Arogancyjna polityka cenowa sie msci... Pioneer tak samo i konczy produkcje TV.
Wszedzie kryzys to beda sobie te ich x4500 staly i kurzyly.
Sych napisał:Pioneer kończy produkcje TV?? Od kiedy? Patrzcie jak ten kryzys uderza. Taka porządna firma. Czytałem gdzieś, że ceny RTV w drugim kwartale br mają spaść o parę do parunastu % Tylko ciekawe na ile te info jest wiarygodne. Patrząc na dzisiejsze ceny, to ceny jak najszybciej powinny spaść
.:M.O.R.A:. napisał:Witam,
tydzień temu kupiłem KDL-40x4500 i muszę przyznać, że ten akurat "Soniak" jest na prawdę niezły. Panel podpięty do dekodera PVR7201/91 ( CYFRA+ ). Kanały HD np. NGC na prawdę cieszą oko. Filmy na Canal+ / Canal+ Film prezentują się bardziej niż dobrze. Oczywiście materiały FULL HD 1080p z komputera powalają na kolana ( nie ma co się rozwodzić bo to jakby oczywiste
.:M.O.R.A:.
Coolmac napisał:Pisząc "skalowanie" miałeś na mysli oczywiście formatowanie, prawda? "Skalowanie" pozwala nam na przystosowanie oryginalnej rozdzielczości obrazu do wyświetlanej, tak mi się wydaje.
.:M.O.R.A:. napisał:Czy da się oglądać DIVX? Hmm, jeżeli masz na myśli wbudowane USB to niestety tylko zdjęcia ( ale warto zobaczyć! ). Oczywiście z zew. źródła np. odtwarzacz stacjonarny czy PC nie ma najmniejszego problemu ( zależy od tego jakie konkretnie masz kodeki w urządzeniu, które podaje do TV sygnał źródłowy ). Testowałem PC z Galaxy 8800GT + HDMI ( wszystkie DIVX - szczególnie te HD są wyświetlane idealnie )
Pozdrawiam.
.:M.O.R.A:.