Witam, właśnie kupiłem 55X4500, do tej pory używałem sharpa 52XD1 i powiem, że te dwa lata to prawie świetlne lata w telewizorach LCD, naprawdę jestem baardzo mile zaskoczony, kontrast powala i czasami nawet dziwniw wygląda "smoła" na ekranie, ale to pokazuje jakie są możliwości ustawień, trochę trwało zanim wszystko poustawiałem i skonfigurowałem wg swoich upodobań, skala regulacji i możliwości, systemów zastosowanych powalają i kogoś kto nie "żyje" techniką HD może przytłoczyć, polecam poczytanie instrukcji obsługi aby dowiedzieć się co poprawiają poszczególne funkcje.
Powiem tak, obraz jak dla mnie jest referencyjny, jest moim zdaniem najbliższy idealnemu. Oczywiście każdy ma inne preferencje, inne postrzeganie barw inne upodobania, ale ja jestem super zadowolony. I nie żałuję żadnej złotówki wydanej na ten TV.
Narazie nie mam BR a testuję na Dream HD i Denon DVD z upscalerem do 1080p i po regulacjach obraz z płyt DVD pokazał nową jakość.
@gonzo1961 Co do czujnika światła, to na pewno u Ciebie działa, ma on dużą bezwaładność i nie reaguje odrazu na zmianę oświetlenia, zmiany są bardzo powolne ale są , tu nie chodzi o regulację obrazu jak zapalisz światło w pokoju ale o ustawienia dostaosowujące się do oświetlenia dziennego i nocnego. Myślę, że nie byłbyś zadowolony do ciągłego ściemniania i rozjaśniania ekranu bo ktoś włączył w pokoju lampkę, lub zpalił papierosa
@maliniaq jeśli tylko finanse pozwalają to kupuj X4500 to przepaść (na plus) nawet w stosunku tak dobrego tv jakim jest X3500.
RS4