motobartcompany
New member
Pod kątem zawsze będziecie mieć taki obraz jak na fotkach. Taka technologia.
weja napisał:1. Z tym crosem to nie jest pewnik. Wczoraj podłączałem taki kabelek i nie znalazło mi sieci. Dziś zakupię zwykły i zobaczę co w tedy.
2. Już nie aktualne. Stery nVidii załatwiły sprawę i w panelu same rozpoznały, że to TV Sony.
Odpuść sobie XL2E. Już dawno temu był gorszy nawet od serii V3000 Sonego.gedzio napisał:Mam dylemat który wybrać.Będzie podłączony do n-tv i ps3.40xl2e to starszy model ale sprawdzony. Ma dobre opinie. 40w4500 ma często chmurki i wolniejszą matrycę. Oglądam dużo sportu tenisa ,piłka nożna.Proszę o odpowiedz.
s1600 napisał:miało byc tak pięknie a wygląda to wszytsko strasznie, nie podoba mi się, teraz naprawde się zastanawiam czy jest sens ładować 6 tys. w sprzęt który może okazać się zachmurzony ( to jeszcze jak dlamnie by uszło) ale sprawa zieleni i kątów to niebrdzo (tylko oglądanie na wprost masakra).
Oczywiście wypowiadam się tak gdy mi się nie poszczęści i kurier przywiezie własnie taki tv jak opisałem
p.s. 10 dni na sprawdzenie dobre jaki to sklep??
zakup w Video-Top(polecam).Produkcja 11.2008.Cloudingu po tygodniu grania nie ma.Żadnych problemów na sygnałach HD.Wczorajszy przekaz na Anixe HD z meczu bundesligi w porównaniu z przekazami na TVP HD,N-Sport był po prostu odjazdowy.SD przy kiepskim sygnale takie sobie.SD przy dobrym sygnale-da się oglądać.To jednak 52 cale i mimo niezłego skalowania obraz nie ma tego kopyta.vik7 napisał:Witam,
możesz napisać jak się sprawuje twój TV? (clouding), gdzie kupiłeś i jaki jest miesiąc produkcji?
nales99 napisał:Witam
Zdecydowałem się na 40w4500 co prawda z oznaczeniami w4720 ale to to samo.
Dręczy mnie fakt chmurek, na czarnym tle testowym (jpg) w lewym górnym rogu widać sporą chmurkę lub podświetlenie jak kto woli.
Przy ogladaniu np. Transformersów gdzie jest sporo ciemnych scen wyraźnie rzuca się w oczy ta "chmurka" w lewym górnym rogu.
Pytanie czy rzeczywiście po pewnym czasie ktoś zauważył że owe chmurki znikają ??
Mam możliwość wymiany do 14 dni ale szczerze mówiąc mam juz dość łażenia za tv:/
O zielonej poświacie pod kątem nie wspomne, z takiej przyczyny zrezygnowałem z z3030 a tu masz ci babo placek, myślałem że sony lepiej wypadnie w tej kwesti.
Nie piszę tego posta aby dokopac sony o nie, bo gra naprawde pieknie jeśli chodzi o kolory, biel itp..
Pozdrawiam
profitgw napisał:zakup w Video-Top(polecam).Produkcja 11.2008.Cloudingu po tygodniu grania nie ma.Żadnych problemów na sygnałach HD.Wczorajszy przekaz na Anixe HD z meczu bundesligi w porównaniu z przekazami na TVP HD,N-Sport był po prostu odjazdowy.SD przy kiepskim sygnale takie sobie.SD przy dobrym sygnale-da się oglądać.To jednak 52 cale i mimo niezłego skalowania obraz nie ma tego kopyta.
marcho napisał:Ten górny lewy róg świeci faktycznie trochę mocno, ale spróbuj jeszcze "pomasować" matrycę miękką szmatką tak jak na moim rysunku, przy krawędzi tak jak strzałki od środka do świecącego rogu. Masuj co jakiś czas jak Ci się przypomni. U mnie po kilku dniach rogi zbladły. Poza tym po miesiącu użytkowania TV chyba naprawdę matryca się wygrzała, bo jaśniejsze plamy złagodniały i naprawdę treba chcieć je zobaczyć żeby je widzieć.
Pozdrawiam
View attachment 2212
Wykonałem zdjęcia na twoich ustawieniach ekranu.Kąt co najmniej 45 st.Matryca nie wchodzi w zieleń.W zasadzie można powiedzieć że poza rozjaśnieniem w stosunku do kąta 90 st. nie zmienia koloru.Drugie zdjęcie z tego samego kąta plik jpg.Trzeciejj3 napisał:Zalaczam zdjecie pod katem ok 45%, tv w ciemnym pokoju. Wyswietlone jpgi, podswietlenie min.,kinowy, jasnosc 60, kontrast 80, nasycenie 70, temperatura cieple2.
Wydaje sie ze widac piekne chmurki i zielony odcien - czy moze to jest ok?
Przy swietle oczywiscei jest znacznei lepiej ale ciagle widac pod katem >20st jak czern przechodzi w zielen. wlasciwie b.dobrze jest jenynie z ok 3-4m na wprost. Stojac 1m przed lewym bokiem TV prawa strona ekranu jest juz zielona ...
Specjalnie bylem dzis zobaczyc inny model w MM. Niestety w swietle ale wydawalo sie znacznie lepiej (podobny zielony odcien byl tylko na srodku u dolu - clouding?)
yard napisał:Ja mam 40W4500 od 5 dni. Też obawiałem się cloudingu, ale jak już pisałem wcześniej na szczęście nie mam. Zrobiłem zdjęcia czarnego jpg i normalnego obrazka. Można oglądać siedząc na wprost jak i pod kątem i to nawet ostrym.
Mój model jest z 10/2008 wyprodukowany w Hiszpanii. Ustawienia tv:
- podświetlenie: 6,
- kontrast: maks.
- jasność: 73,
- nasycenie: 87.
jj3 napisał:No wiec jednak widac, ze moja i marcho zielona poswiata nie jest normalna, skoro u kolegow yard i profitgw jest tylko "troche" szaro (no pewnie ten stopien szarosci zalezy to od zrobionego zdjecia). I do tego zdjecie na podswietlenieu 6! - u mnie wtedy mam juz jasno nawet na wprost...
Podobnie jak inni koledzy, uwazam, ze TV za 6k z takimi wadami odbiega mocno od moich wyobrazen i zachwalanej czerni tego modelu.
Czy ktos widzial jak ta kwestia wyglada w innych konkurencyjnych TV?