Mój kolega który przymierza się do kupna 46W4710 twierdzi, że ten model to dokadnie to samo co W4500 tylko bez cloudingu. Twierdzi, że Sony dała ciała z cloudingiem w W4500 i dlatego wypuścili niby nowy model, ale tak na prawdę różni się tylko numerem i... właśnie cloudingiem.jakrysz napisał:Dotarł już do mnie zamówiony 46W4710. Pierwsze wrażenie porównwcze z 4500 (wizualne) jest takie, że ten TV nie różni się wyglądem niczym (powtarzam niczym!!!!) od 4500. Opowieści o kolorze obudowy, kolorze szybki pod TV - między bajki włożyć. Wygląda dokładnie tak samo jak 4500. Generalnie jest ładny. Wobec tego czym się różni od 4500 - no właśnie, czym ????? Produkcja 11.2008 Hiszpania. Ze względu na remont w domu chwilowo jest jeszcze nie włączany.
Hopkirk napisał:Mój kolega który przymierza się do kupna 46W4710 twierdzi, że ten model to dokadnie to samo co W4500 tylko bez cloudingu. Twierdzi, że Sony dała ciała z cloudingiem w W4500 i dlatego wypuścili niby nowy model, ale tak na prawdę różni się tylko numerem i... właśnie cloudingiem.
Fajnie jakbyś to dokładnie sprawdził i napisał, czy masz chmurki.
Hopkirk napisał:Mój kolega który przymierza się do kupna 46W4710 twierdzi, że ten model to dokadnie to samo co W4500 tylko bez cloudingu. Twierdzi, że Sony dała ciała z cloudingiem w W4500 i dlatego wypuścili niby nowy model, ale tak na prawdę różni się tylko numerem i... właśnie cloudingiem.
A co to takiego 40W4720?. Na stronie Sony o tym i 4710 modelu cisza.Hopkirk napisał:Mój kolega który przymierza się do kupna 46W4710 twierdzi, że ten model to dokadnie to samo co W4500 tylko bez cloudingu. Twierdzi, że Sony dała ciała z cloudingiem w W4500 i dlatego wypuścili niby nowy model, ale tak na prawdę różni się tylko numerem i... właśnie cloudingiem.
ondyne napisał:Czy ktoś wie, czy telewizor KDL-40W4500 posiada funkcję automatycznego wczytywania podstron w ramach wbudowanej pamięci 1000 stron telegazety. Jeżeli ta podstawowa funkcjonalność telegazety istnieje, to które przyciski na pilocie służą do nawigacji podstron. Nie jest to opisane w instrukcji obsługi (str. 17) dostępnej na sony.pl. Zaznaczam że nie chodzi mi o zmiany stron tylko podstron. Przykładowo TVP1 na stronie 305 zamieszcza opisy filmów będących danego dnia w programie i zazwyczaj na tejże stronie 305 znajduje się od 3 do 5 podstron z opisami poszczególnych filmów.
To jak jest z tymi podstronami? Kto mi pomoże, bo na infolinii Sony Polska 0-801-500-500 tego nie wiedzą?
Potwierdzam.Ten model nie ma funkcji ręcznego wczytywanie podstron telegazety.Za to obraz w HD generuje wyśmienity.W końcu jednak nie dla telegazety kupujemy taką "zabawkę".marcho napisał:Właśnie sprawdziłem i o dziwo chyba jednak nie ma możliwości przeglądania podstron. Mówię "o dziwo" bo mój stary Sony Vega Trinitron taką możliwość miał - można było poruszać się po podstronach chyba strzałkami o ile dobrze pamiętam. Pobawię się tym jeszcze ale wydaje mi się, że nic to nie da
W sieci krąży teoria "ułożenia się matrycy".Nie wiem co o tym sądzić.Ja osobiście tego nie próbowałem.Byłem po prostu bardzo ciekawy czy wystąpi u mnie clouding po pierwszym włączeniu.Już raz o tym pisałem ale powtórzę się ponownie.Po kilkunastu godzinach pracy tego efektu po prostu nie ma.Ja go bynajmniej nie widzę w moim 52W4500.Mogę jedynie przekazać radę,która jest obowiązująca w przypadku zakupów wszystkich urządzeń elektronicznych.Warto aby przed pierwszym włączeniem postał kilka godzin w warunkach temperatury pokojowej.Po prostu nie włączaj go przed upływem powiedzmy 3-4 godzin.Szczególnie ta uwaga ma znaczenie o tej porze roku.michautoja napisał:a ja mam takie pytanie; jako że dzisiaj w godzinach wieczornych, najpóźniej jutro.. kurier przywiezie mi mojego Sony 46w4500.
teraz pytanie do Was, ponieważ jest to mój pierwszy LCD, napiszcie mi czy należy go jakoś specjalnie "przyjąć", zdaje się że gdzieś na forum przeczytałem że musi kilka godzin poleżeć ekranem do góry? czy to prawda, i co radzicie..