thedoctore napisał:poza tym cieawki mnie ten czas reakcji matrycy, bo jest dosyc dlugi w tym sony- 8ms
pozdrawiam
nie sugeruj się suchymi danymi technicznymi bo różnie się mierzy te ms !
dzisiaj oglądałem jeszcze raz te wszystkich TV i np. obok stał
Philips 42PFL7962D niby z 5ms i na tym samy sygnale obraz był żenujący
NIe czuję się ani znawcą ani specjalnym specjalistą w dziedzinie LCD swoje opinie opieram wyłącznie na wrażenia wizualnych.
Ale wracając do tematu nie jestem jeszcze posiadaczem 40W4000 ani 40W4500 wątki o nich czytam od samego początku i od samego początku obserwuje zmianę cen tych TV oraz wszelakie komentarze
i na dzień dzisiejszy po wielogodzinnych obserwacjach TV we wszelakich satrunach , MM , RTVEURAGD itd. czytaniu tygodniami różnych forum zdecydowanie będzie 40W4500 !
i to głównie z powodu tych 100hz i MF.
Wszystkim jeszcze niezdecydowanym - różnica w płynności na SD czyli tym co najczęściej oglądamy wcale nie jest taka minimalna i to wyraźnie widać .
Co do fanów innych marek to nie udało mi się bezpośrednio porównać z Tosią ZF nie trafiłem jej nigdzie w sklepie obok 4500 i 4000 więc nie powiem lepiej czy nie lepiej mam jedną Tosię tzw TV sypialniany odpalany na przymknięcie oka - Regeze 32AV501PG i w sumie daje radę Ale od zawsze było jakieś KDL i ... nie ma jak soniacz
Obecnie poziom LCD na tyle jakościowo odbił się od jakości CRT , że czas pudeł się pozbyć .
Zresztą na marginesie co do jakości kolorów i czerni i porównywania tych TV serii W czy X to baardzo umiejętnie stawia się je gdzieś z boku ... żeby nie biły czernią po oczach ! Swego czasu pierwsze 40W4000 trafiłem w satrunie akurat pierwsze jakie dostali i chłopaki przy mnie stawiali .. wstawili je na środku całej ściany TV jak się odsuneli to głupio tylko popatrzyli na siebie .... parę dni później stała już gdzie indziej
Ale wracając do wyboru jeśli ktoś się zastanawia barać 40W4500 jeśli trochę za mało kasy to poczekać z 2-3 miesiące i wtedy kupić
w sklepach sieciowy moim zdanie powoli widać wyprzedawanie 40W4000 i coraz większe różnicowanie między 4000 a 4500
jeśli teraz kupicie 4500 no to się będziecie wkurzać , że za jakiś czas będzie z 2 tyś tańsza
ale jeśli teraz kupicie 4000 to się będziecie z jednej strony wkurzać to co wyżej + dodatkowo ,że w tych samych pieniądzach mogliście chwilę później kupić 4500
no ale 4000 też bardzo dobry TV