Tomisior trzeba poczekać zanim się Twoje wrazenia potraktuje powaznie bo po wpadce z poprzednim modelem jesteś zbyt euforyczny a wiec nie do końca obiektywny . A tak powaznie to super że zamieniłeś i ze jesteś zadowolony ja niestety nadal jeszcze jestem w fazie przemysleń LE810/814 EX 500 G20 (plasma) C650. W takiej narazie kolejności mam ustawione modele i z nich coś chcę wybrać. Samsung spadł na 4 miejsce z powodu nie najlepszej opinii o serwisie tej firmy i ponoć jakosci wykonania. Sharp niespodziewanie wskoczył na pierwsze gdyż podobno to jedyne TV robione w 100% w japan. Natomiast g20 panasa na 3 miejscu ze względu iż gdy zdjęcia wyświetlałem na nim to po boku gdzie już zdjęcie się kończyło to czerń była ewidentnie taka ciemno/szara a nie czarna a w końcu plasmy miały słynąć właśnie z czerni (ale jeszcze go nie przekreślam chcę wszystkie w bardziej zaciemnionych warunkach jeszcze sprawdzić)
EE no nie tak zle. U ciebie prawie tego nie widac (przynajmniej na zdjeciu). W necie znajdziesz duzo gorsze ekrany - m.in. moja wstawke z C650. Z ta opinia to serwis przegial - moze popros o podstawy twierdzenia, ze jest to normalne zachowanie dla kazdego lcd - watpie, zeby sam producent w swojej dokumentacji technicznej cos mowil na ten temat. Jak bys chcial ogladac obraz z niepozadanymi dodatkami to bys kupil najtanszy TV na rynku, firmy ktora nigdy nie slyszela o kontroli jakosciEDIT: fotka zrobiona na maksymalnym podświetleniu, tryb eco wyłączony.
Na max podświetleniu ?! To powiem Ci tak; trafiłeś na bardzo dobry egzemplarz.Uwierz mi. Nie bądź malkontentem . ciesz się telewizorem ! Nie szukaj dziury w całym !
Jestem pewien,że znawcy tematu podpiszą się pod moim zdaniem.
Oryginał można go dostać za jakieś 250 PLN, moim zdaniem cena jest "do strawienia" ale to rzecz gustu .Witam
Sa jakies zamienniki tego adaptera usb ??? bo orginal jest masakrycznie drogi
Pozdrawiam ED
Tak, ale dla plazmy. Bodajze nawet w instrukcji do plazmy jest taka informacja.Ponadto serwisant przez tel powiedział że czas "dopalania/wypalania się matrycy" to około 200-300 h - prawda to??
Pewnie uslyszysz, ze tak. Osobiscie wolalbym Samsunga C550, ktory jest tanszy i czyta wiecej formatow filmow.Witam wiem ze watek jest poswiecony EX500 ale co mozecie powiedziec na temat kdl46ex403u z gory dziekuje za odpowiedz.Czy to jest dobry sprzet? glownie telewizja N oraz PS3
acha to super. dziś znów dzwoniłem i typ idzie w zaparte że to normalne i oni nic nie poradzą. mogą wymienić jedynie matryce jesli clouding jest zbyt mocny (sęk w tym że wg. Was jest malutki). Powiedział również że zmiana matrycy może efekt pogroszyć.
No cholera jasna. Te białe rogi podczas oglądania filmów w ciemnym pokoju doprowadzają mnie do szału.Nie mam się już do kogo zwrócić i poprostu muszę to zaakceptować - świetnie :/
Gdyby te robi były podświetlone u dołu ekranu to pół biedy, ale podczas oglądania mocno rzucają się w oczy.