Nareszcie podłączony
Od razu nadmienię, że nie jestem żadnym specjalistą, a zakupu dokonałem kierując się między innymi opiniami użytkowników tego forum.
... a więc nie przedłużając. Wczoraj dotarł do mnie 40x3500, który ładnie podłączyłem do ps3 za pomocą soniaczowego hdmi ... no i kopara w dół ...
Kolory, ostrość obrazu, masakra (bez żadnego mieszania w ustawieniach, po prostu go włączyłem) ... 1080p urywające głowę (siędzę sobie wygodnie w głębokim fotelu jakieś 1,80m od tv, więc widzę ;P). Oczywiscie to moje czysto subiektywne odczucia, ale po tym jak podłączyłem ps3 do Szajsunga 42" 656A to po prostu odjazd. Na Szajsungu wyblakłe kolory, a Medal of Honor Airborne zabił mnie smugami.
Obrazem pobawię się w ten weekend, muszę poszukać jak wycisnąc z mojego maleństwa jak najwięcej i wtedy na pewno podzielę się spotrzeżeniami.
Edit: Zapomniałem jeszce napisać, o kątach widzenia ... są po prostu rewelacyjne, a oglądałem parę telewizorków "z boku"
Co do głośności pracy ... siedzę w tej chwili jakieś 60cm od tivika ... i słyszę ... wentylatory mojego cichego laptopa
... w nocy słychać tylko jak z płytki coś doczytuje ... telewizor w ogóle się nie grzeje dotykałem z tyłu przy wylotach jest co najwyżej ciepły (po prawie 3h z uncharted).
Zapłaciłem za niego 5000 i nie żałuję ani złotówki.
PS Szukałem na forum jakiś wątków o ustawieniach tego telewizorka, ale przegrzebać się przez setki postów nie jest łatwo, jak ktoś może rzucić linka na PMa to bardzo będę wdzięczny
!!!
Pozdrawiam