Dzięki za spory odzew. Powiem tak - te pierwsze ustawienia, dla mnie są za bardzo soft, miękkie, z obniżoną ostrością i wypranymi kolorami. Drugie ustawienia tu podane są znowu jak dla mnie za ostre, bardzo bliskie ustawieniu "żywy", które jest preferowane w supermarketach, ale na dłuższą metę męczą oczy, a i przekłamują naturalną kolorystykę. Najbliższy ideałowi na tę chwilę wydaje mi się obraz w trybie "naturalny", obniżona ostrość do minimum, wyłączone DRC, jasność 48, nasycenie 60. Obraz na takich ustawieniach w miarę sprawdza się podczas oglądania filmów na blu-ray. Jednak w wypadku telewizji HD z Cyfry+ jest bardzo średnio. W ogóle obraz kanałów HD z Cyfry+ wydaje mi się słabszy niż na moim starszym telewizorze HD Ready, straciły ostrość, pojawiają się ząbki. Takie HBO HD gdy emituje film tylko podbity do wysokiej rozdzielczości wygląda obecnie jakby za mgłą, kolory zlewają się ze sobą, są bure i generalnie mało co widać. No nic - będę walczyl dalej, bo ustawienia nadal mnie nie satysfakcjonują.