40x3500
... no w końcu po ciężkich bólach, opiniach, testach... udało mi się zamienić wysłużonego KDP57XBR2 na nowe cacuszko z serii XBR4....

po przesiedzeniu całej minionej nocy z nowym nabytkiem stwierdzam, że było naprawdę warto...
Poziomów konfiguracji wyświetlania jest naprawde tyle, że każdy optymalnie podrasuje ustawienia fabryczne wedle wlasnego gustu i wedle materiału wejściowego oczywiście - testując np. motion flow 100hz na ulubionych pozycjach dvd widać, że niektóre filmy zdecydowanie go nie lubią a niektóre wręcz kochają... żona powiedziała w pewnym momencie, że poczuła sie jak w teatrze - płynność ruchu na niektórych filmach wciska w fotel....
powiem szczerze, że byłem miło zaskoczony łatwością podpięcia wszelakich zródeł do Xa... począwszy od dvd po wszelkich możliwych kablach, tunera tvhd/sd, aparacika foto a skończywszy na wysłużonym kompie - przy ostatnim jakość pulpitu i aplikacji na 40" zabiła (o filmach 1080p już nie wspomne....) testy wyswietlania wyszły znakomicie - zadnego klołdingu, mojrów czy innych bzdetów - panel równomiernie (na oko

podswietlony i ostry na wszelkich możliwych deseniach testowych...
jedyny problem to wielkosc i tu pluje sobie w brodę, że nie dołożyłem kasy na conajmniej 46-52"

40" można cieszyć się z odległości 1,5m a leżac 2,5-3 m od telewizorka niestety traci sie cala przyjemność z detali w HD...
pozdrawiam wszystkich szczesliwych posiadaczy X3500 no i mam nadzieję, że za 2-3 lata bedzie mnie stać na przesiadkę na serię XBR8...
dla informacji: model z fabryki w barcelonie z kwietnia 2008r, kupiony za niestety aż 5400 w salonie Sony - aż bo za tą cenę można już kupic wersję 46"... (o dziwo w MM 40X3500 w dalszym ciągu odstrasza ceną 7700)