Sony HX920 - najwyższa seria na 2011

greg555

New member
Nie ma czegoś takiego --- JAK NAJLEPSZY TELEWIZOR NA ŚWIECIE!!!
Co tydzień- co miesiąc wychodzą Nowe Modele różnych FIRM!
Mogę Jedynie Przedstawić swoje SUBIEKTYWNE ODCZUCIA… --- BO JAK I KAŻDY Z NAS NIMI SIĘ KIERUJĘ!!!

Pokażcie mi Salon, gdzie można porównać w W-wie 920 z Topowymi Modelami Innych FIRM!
NO POKAŻCIE ???

Ja Już Znalazłem TV dla Siebie i JESTEM Z NIEGO BARDZO ZADOWOLONY!!!

Samsung i LG i SHARP też mi się podobały, ALE wybrałem SONY!

To nie jest kwestia kasy. Oglądałem też TV Bang & Olufsen i niczym mnie te ekrany nie oczarowały, ani swoim Obrazem--- poza tym, że byłem zaskoczony ceną 40.000-50.000zł.

Tak jak napisałem w swoim pierwszym poście --- KUPUJ TEN OBRAZ, KTÓRY CI SIĘ PODOBA – nie patrz na parametry, bo dojdziesz DONIKĄD !!!

Alcatraz

New member
Posłuchaj - Twój post oczywiście raportowałem, bo nie życzę sobie takich bzdur pod swoim adresem. Zresztą ktoś kto przeczyta Twoje i moje posty od razu wyciągnie odpowiednie wnioski. Nie wiem o co Ci chodzi biedny człowieku i czy na pewno pisałeś do mnie ale takie zachowanie na Forum na pewno nie będzie tolerowane!

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Kolego Greg jestes tu od niedawna wiec napewno koledze Alcatraz przejdzie to co napisales o nim... Moja rada wiecej dystansu do ludzi bo napewno nie jest na miejcu mowienie o kims jako gorszym z powodu posiadania mniejszej ilosci pieniedzy a z twojego postu wynika jednoznacznie to co myslisz o innych ktorych powiedzmy nie stac na 920 ..... druga sprawa ktos ma sprzet rtv i w to inwestuje a inny moze miec 3 mieszkania na wynajem i ladny dom a jeszzce inny gustuje w obrazach - osobiscie znam takiego . Wiec tak naprawde gdyby taki gosc chcial inwestowac w audiovideo to 920 by sobie pokoj oblepil :) I osttania sprawa jak naprawde zalezy ci na tym zeby ludziom pomagac a i samemu czerpac jakies korzysci od innych osob to zmien sposob pisania bo moderator cie wywali z tego forum. Pozdrawiam
Lolek
ps i nic do ciebie nie mam zeby nie bylo ze cos mam ;-) tylko wiecej luzu

Ostatnia edycja:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam wczoraj ogladalem w centrum sony na dwoch modelach hx820 i 920 dzien niepodleglosci na bluray i pwoiem tak ze jest roznica miedzy obydwoma modelami na tym samym obrazie i tak dochodze do swiadomosci ze jesli ktos nie musi sie jakos zylowac z wydania wiekszej ilosci kasy na tv to warto dolozyc i kupic 920. A i pan w centrum sony dalej utwierdzal ze hx 820 w porownaniu do pwoiedzmy nx 720 pomimo ze oba to ledy krawedziowe to 820 ma satrefy podswietlenia a 720 nie ma tych stref. Oczywiscienie jest ich jakos specjalnie duzo ale sa a sony poprostu takiej informacji nie udziela tak jak o kontrascie. Tez nie wiem czy zauwazyliscie na stronie sony jest pomylka w danych technicznych ilosc klatek w jednym jak i w drugim modelu ( 820 i 920 jest napisane 200 Hz a przeciez jest to nieprawda gdyz 920 to 400 hz odbiornik. Pozdrawiam
lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam wczoraj ogladalem w centrum sony na dwoch modelach hx820 i 920 dzien niepodleglosci na bluray i powiem tak ze jest roznica miedzy obydwoma modelami na tym samym obrazie i tak dochodze do swiadomosci ze jesli ktos nie musi sie jakos zylowac z wydania wiekszej ilosci kasy na tv to warto dolozyc i kupic 920. A i pan w centrum sony dalej utwierdzal ze hx 820 w porownaniu do pwoiedzmy nx 720 pomimo ze oba to ledy krawedziowe to 820 ma satrefy podswietlenia a 720 nie ma tych stref. Oczywiscienie jest ich jakos specjalnie duzo ale sa a sony poprostu takiej informacji nie udziela tak jak o kontrascie. Tez nie wiem czy zauwazyliscie na stronie sony jest pomylka w danych technicznych ilosc klatek w jednym jak i w drugim modelu ( 820 i 920 jest napisane 200 Hz a przeciez jest to nieprawda gdyz 920 to 400 hz odbiornik. Pozdrawiam
lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam wczoraj ogladalem w centrum sony na dwoch modelach hx820 i 920 dzien niepodleglosci na bluray i powiem tak ze jest roznica miedzy obydwoma modelami na tym samym obrazie i tak dochodze do swiadomosci ze jesli ktos nie musi sie jakos zylowac z wydania wiekszej ilosci kasy na tv to warto dolozyc i kupic 920. A i pan w centrum sony dalej utwierdzal ze hx 820 w porownaniu do pwoiedzmy nx 720 pomimo ze oba to ledy krawedziowe to 820 ma satrefy podswietlenia a 720 nie ma tych stref. Oczywiscienie jest ich jakos specjalnie duzo ale sa a sony poprostu takiej informacji nie udziela tak jak o kontrascie. Tez nie wiem czy zauwazyliscie na stronie sony jest pomylka w danych technicznych ilosc klatek w jednym jak i w drugim modelu ( 820 i 920 jest napisane 200 Hz a przeciez jest to nieprawda gdyz 920 to 400 hz odbiornik. Pozdrawiam
lolek

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Sorki ale cos sie pokrecilo jak wysylalem albo cos z netem moim albo cos ze strona nie tak bylo bo po wyslaniu mojegopostu poprostu nie bylo widac .... Pozdrawiam
Lolek

Jacko222

New member
Witam mam pytanko po wczorajszym meczyku na cana+ zauważyłem na moim telewizorku Sony55 HX920 ATEFAKTY piłka wyglądała jak kometa czy też macie ten problem czy to zależy od sygnału nadawanego przez canal+:x ,niewiem poco pocholere sprzedałem Panasonica VT30 i nie było tego problemu.
pozdrawiam

accu

New member
Bez reklam
Witam,

Dzisiaj wieczorem miałem możliwość użytkowania u kolegi tego telewizora LCD firmy Sony 46HX920.
Niestety tylko w 2D. Niemniej obraz jaki generuje ten model moim skromnym zdaniem jest rewelacyjny,
również dźwięk jest całkowicie przyzwoity.Jest przy tym energooszczędny. Również kąty pod jakimi
można oglądać bardzo dobry obraz są już całkowicie bardzo przyzwoite.Co mnie przekonuje do tego
modelu tv Sony to oddanie odcieni barwy skóry, które ten telewizor prezentuje w sposób taki,że twarze
mają rzeczywiste,naturalne barwy.Tylko nieliczne modele telewizorów według mnie prezentują prawidłowe,naturalne odcienie barwy skóry.Trzeba podkreślić równomierne podświetlenie matrycy,jedne z najlepszych z jakim się spotkałem.

Pozdrawiam, :)
accu
:smile:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam zaprzyjaznionego kolege Accu :) ja dzisiaj raz jeszcze spedzilem troszke czasu przed tym modelem tyle, ze nie u kogos w domu a w saturnie bo sie tam pojawily i z godzinke ogladalem na 2d tylko ze obraz z bluray i 30 min 3d. I tak wiele osob przy tym tez bylo i podobnie mowilo co Ty zauwazyles ze strasznie ludziom sie podobaly odcienie skory i twarzy ludzi. Byl gosc ktory ma 46 cali philipsa 9705 i powiedzial ze naprawde gdyby mial teraz wybierac to nie wie czy to jednak nie bylby soniak .... ale to tez kwestia moze chwili :) tak czy inaczej bawilem sie nim, roznie przestawialem w menu tylko ze to wiecie nie to samo co w domu ale troszke moglem zobaczyc na co stac ten model. Mi nnaprawde sie podoba i na chwile obecna chyba ten model mi najbardziej przypada do gustu. 3d to tak jak wczesniej sie wypowiadalem duzo lepiej mi sie podoba niz w philipsie 9705. Aczkolwiek najbardziej 3d chyba panas mi najbardziej lezy vt 30. Rownomierne podswietlenie tez zauwazylem pomimo ze jednak ma mniej stref jak philips, katy sa niezle zarowno w 2d jak i 3d aczkolwiek to drugie jest bardziej narazone na zmiane kata. A i ostatnia sprawa do tych co tak sie zastanawiaja o ilosc cali sluchajcie jesli macie do tv nie mniej jak 4.5 - 5 m to nawet nie patrzcie sie na mniej jak 50-55 cali. 46 cali bedzie za malo takie jest moje zdanie, ja mam 3.5 m i 46 cali to 100% a korci mnie wiecej tyle ze dla sd bedzie to za duzo i w lcd z tego co ja chce nie ma tylko jest 55 cali od razu. tak czy inaczej ja polecam ten tv i czekamy accu do philipsa 9706 zobaczymy co on pokaze ale patrzac na ceny poprzednich modeli to jakos soniak bardziej trzyma cene niz philips wiec mzoe cos jest w tym ze ludzie jednak biora bardziej soniaka.... Pozdrawiam wszystkich.
Lolek
ps apropo dzwieku tez dawalem czadu tak nawet na 70% i naprawde jak na tak cienki tv spoko to sobie radzi oczywiscie pod tym wzgledem philips jest dla mnie lepszy ale i grubszy jest wiec cos za cos. Do soniaka mozna dokupic ta podstawe z glosnikami jak ktos chce 700 zl kosztuje do 46 cali.

Ostatnia edycja:

greg555

New member
A i ostatnia sprawa do tych co tak sie zastanawiaja o ilosc cali sluchajcie jesli macie do tv nie mniej jak 4.5 - 5 m to nawet nie patrzcie sie na mniej jak 50-55 cali. 46 cali bedzie za malo takie jest moje zdanie, ja mam 3.5 m i 46 cali to 100% a korci mnie wiecej tyle ze dla sd bedzie to za duzo i w lcd z tego co ja chce nie ma tylko jest 55 cali od razu. tak czy inaczej ja polecam ten tv i czekamy accu do philipsa 9706 zobaczymy co on pokaze ale patrzac na ceny poprzednich modeli to jakos soniak bardziej trzyma cene niz philips wiec mzoe cos jest w tym ze ludzie jednak biora bardziej soniaka.... Pozdrawiam wszystkich.
Lolek
ps apropo dzwieku tez dawalem czadu tak nawet na 70% i naprawde jak na tak cienki tv spoko to sobie radzi oczywiscie pod tym wzgledem philips jest dla mnie lepszy ale i grubszy jest wiec cos za cos. Do soniaka mozna dokupic ta podstawe z glosnikami jak ktos chce 700 zl kosztuje do 46 cali.

Popieram, nawet myślę, że lepiej kupić większy niż za mały Ekran, bo potem tylko dumanie Dlaczego NIE???
A ja to już przeszedłem...
Wcale nie obawiajcie się SD. Ja obawiałem się wielkich głów, czyli Wiadomości na SD!
Jest Zupełnie OK. i jakość obrazu czasami jest prawie jak w HD.
Wszystko Zależy od Źródłowego Materiału- Wszystko co potem możemy Zobaczyć!!!
Wyraźnie widać to podczas Wiadomości, gdzie Materiał jest różnej jakości, A jednak w SD wygląda Naprawdę DOBRZE!

marian111

New member
Pudło !

Witam,

Dzisiaj wieczorem miałem możliwość użytkowania u kolegi tego telewizora LCD firmy Sony 46HX920.
Niestety tylko w 2D. Niemniej obraz jaki generuje ten model moim skromnym zdaniem jest rewelacyjny,
również dźwięk jest całkowicie przyzwoity.Jest przy tym energooszczędny. Również kąty pod jakimi
można oglądać bardzo dobry obraz są już całkowicie bardzo przyzwoite.Co mnie przekonuje do tego
modelu tv Sony to oddanie odcieni barwy skóry, które ten telewizor prezentuje w sposób taki,że twarze
mają rzeczywiste,naturalne barwy.Tylko nieliczne modele telewizorów według mnie prezentują prawidłowe,naturalne odcienie barwy skóry.Trzeba podkreślić równomierne podświetlenie matrycy,jedne z najlepszych z jakim się spotkałem.

Pozdrawiam, :)
accu
:smile:

Nie trafiłeś ! pudło ! do luftu taki marketing!, chcesz prawdy to masz "w jednym z marketów już tydzień stoi z napisem pod nim sprzedany,ciekaw ile jeszcze będzie tak stał, przez pół godziny w czoraj nikogo nie widziałem kupującego dowolnie jaki TV

accu

New member
Bez reklam
Nie trafiłeś ! pudło ! do luftu taki marketing!, chcesz prawdy to masz "w jednym z marketów już tydzień stoi z napisem pod nim sprzedany,ciekaw ile jeszcze będzie tak stał, przez pół godziny w czoraj nikogo nie widziałem kupującego dowolnie jaki TV

Witam,
Zupełnie nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
Model jest drogi i nie musi się sprzedawać "jak ciepłe bułeczki".
Poza tym nie zmieniam swojej opinii o tym telewizorze ,prezentuje w 2D wyborny obraz , ale
oczywiście Ty możesz mnie zupełnie inne zdanie co mnie w ogóle nie przeszkadza.
Marketing - "dobre sobie" - jestem zwolennikiem jak dotąd firmy Philips , co jednak nie przeszkadza
mnie dojrzeć i uznać bardzo dobrego obrazu u firm konkurencyjnych.

Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Alcatraz

New member
Jeśli chodzi o wypowiedź Mariana to również nie bardzo zrozumiałem... Co do samego telewizora - widziałem go po raz pierwszy w sklepie Saturn. O jakości obrazu nie mogę powiedzieć niczego bo wiadomo jak to w markecie - większośc telewizorów podłączona jest przez 100 rozgałęźników i dzięki temu na telewizorach wyświetlany był TVN nawet nie w proporcjach 16:9 tylko jakiś zupełnie podeptany i zmasakrowany:) Mogę natomiast napisać kilka swoich odczuć co do designu. Telewizor naprawdę płaski - dla mnie praktycznie taki sam jak Edge LED a to jednak Full LED! Dwie rzeczy rzuciły mi się w oczy "na minus" - podstawka, która wygląda biednie i jakoś dziwnie nie pasuje mi do całej konstrukcji (na szczęście można dokupić podstawę) oraz czujnik (nadajnik), nie wiem co do dokładnie jest bo wygląda jak dioda na podczerwień. Mogli to trochę bardziej zamaskować, trochę za bardzo rzuca się w oczy na tle całego czarnego monolitu telewizora. Ciekawostka - w Saturnie model 46 calowy kosztuje... 10.900 zł!!!:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Witam ja popieram przedmuwcow i rowniez nie wiem o co chodzi koledze Marianowi ?????? dobrze ze on wie o co mu chodzilo, tv z gornej polki nigdy nie beda schodzic jak cieple buleczki z prostego powodu sa drogie i nie wszytskich stac..... na takie czy inne cacko dla ktorego warto jest wlasnie kupic taki a nie inny tv. Co do marketingu to tez nie bardzo jaze bo kolega accu to wlasnie jest bardzo obiektywny a tym bardziej jesli si ejest fanem philipsa i jesli czlowiek potrafi pochwalic inny tv to duzo swiadczy o kims takim ....... a co do podstawki co kolega wczesniej napisal to faktycznie jest uboga jak na te cene i tutaj philips jest lepszy bo nawet w modelu nizszym niz hx920 bo 8606 tam podstawka jest ladniejsza wiec tutaj soniak moglby si ebardziej postarac, ale jakby nie patrzec obraz w tym wszytskim jest najwazniejszy a ten jest naprawde dobry przynajmniej jak dla mnie i nie tylko bo widac z postow i z tego co zaobserowawalem w sklepie ze ludziom sie podoba. A na upartego zawsze mozna dokupic podstawke z glosnikami do soniaka i bedzie cool :) Pozdrawiam
Lolek
ps juz na stronie philipsa jest 8606 wiec niedlugo rowneiz powinien sie pokzac topowy model 9706.

greg555

New member

Dzięki Lolek za informację, bo o tym nie wiedziałem.
W konfiguracji jest punkt do zaznaczenia:
1. Czy telewizor stoi?
2. Czy telewizor wisi na ścianie?
Myślę o tym, żeby jednak podnieść Obraz do GÓRY- czyli powiesić go na Ścianie. Zastanawiam się jaki może mieć to wpływ na Dźwięk?
Pewnie nie ma to jakiegoś wielkiego znaczenia na jakość Dźwięku…
Do tego zastanawiam się jaki wieszak kupić, bo w Sony mają bardzo ubogi wybór. Może Ktoś Coś Podpowie?
Podobnie jest przy konfiguracji Obrazu:
1. Sklepowy.
2. Domowy.
Przyznam, że tego nie testowałem z braku czasu, ale podejrzewam, że obraz „sklepowy” jest bardziej podświetlony (ze względu na warunki oświetleniowe w sklepie) i bardziej energochłonny.

Do góry