Sony Bravia 7

75 cali nie widzę.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
W X-kom brak a ten drugi sklep to jakiś dziwny. Trzeba go sprawdzić.

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Ja uważam, że nie warto tyle wydawać - no chyba, że jest to te min. 85" i topowe żródła, a nie jakieś Netflixy i inne kablowe syfy.
W mniejsze przekątne pakowac tyle kasy, to już głupota (dla mnie oczywiście).
Mam wszystkie syfy typu C+, Polsat, Netflix, Showtime, Viaplay itp. mam też dostęp do każdego BD.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Tu masz za dyche:

mam też dostęp do każdego BD.

Proszę, a skąd?

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Tu masz za dyche:
Kupiłbyś z tego źródła?

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Gdybym miał brać, to wziąłbym pod uwagę, spora różnica w cenie.
Sporo tych tv tam mają, więc trzeba dopytać co i jak.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bez przesady, jak tv fabrycznie w kartonie i gwarancja co najmniej europejska, to tv, jak każdy inny.
Każdy dziś chce zarobić, nawet nasi politycy...
Trzeba się dowiedzieć jak konkretnie wygląda ew. serwis, a po za tym - przecież Sony jest tak dobry, jak niektórym się tu (mylnie) wydaje, że się nie psuje, to w czym problem?
Dwa lata chyba wytrzyma (?) Potem i tak bez znaczenia gdzie kupiony, a 3k w kieszeni.

ukauka

Member
Bravia 7 nagrana w sklepie:

Na kanale nagrywającego można zobaczyć też Bravia 9.
Na filmie z 7 widać odbicia na ekranie, ale na 9 też całkiem sporo się odbija... Zastanawiam się nad XR-65X95L, ale K-65XR70 (K55XR70 chyba nie będzie?) kusi ceną, tylko brak X-Anti Reflection i X-Wide Angle nieco mnie stopuje, no chyba że to marketingowe bla bla?. Przesiadam się z plazmy Panasonica GT, więc kąty widzenie muszą być przyzwoite... Tak na marginesie, co jeszcze wchodzi w grę z Mini LED, co by dało konkurencyjny obraz przy Sonym?

Ostatnia edycja:

ukauka

Member
Ale B9 startuje od 75"... nie mam tak dużej chałupy ;) Sony w miniledach tak mocno odskoczył od LG/Philips/Panas (uch jeden chyba model)?

ukauka

Member
75’ jest zalecane do oglądania już od 1,5m od telewizora.
Zalecenia to jedno a odczucia to drugie ;) Boże, dlaczego porzucono plazmy!? Gdyby mój panas miał 4K, to kolejne 10 lat nie plątałbym się po sklepach i forach :confused:. Bez względu na markę i technologię, to pewne obszary reprodukcji obrazu we współczesnych tv, powodują co najmniej negatywne zdumienie.

Do góry