Bo tak mówią dane techniczne sklepów a nie zawsze tam jest poprawnie podawane.@czarny2807 skąd to pytanie?
Bo tak mówią dane techniczne sklepów a nie zawsze tam jest poprawnie podawane.@czarny2807 skąd to pytanie?
a co na to strona producenta?Bo tak mówią dane techniczne sklepów a nie zawsze tam jest poprawnie podawane.
Nic nie wspomina o tym. Ani na tak, ani na nie.a co na to strona producenta?
link do polskiej strony TCL?Nic nie wspomina o tym. Ani na tak, ani na nie.
Nie wiem czy taka jest. Mi google wyrzuca tylko TCL.comlink do polskiej strony TCL?
Ogólnie jak wrażenia? Kupiłbyś ponownie? Obraz SD/HD ciężko się ogląda? Bo, aż się boję co będzie na 85 cali Ja oglądam w większości, Eurosport, TVP Sport, Eleven Sport, C+ Sport itp.B7 na stoliku... Co Wam napisać, bo nie będę pisał czego jej brakuje względem OLED-ow, bo o tym powstało "dziesiątki filmów". Co do kątów, to jest coś na rzeczy, bo o ile do 45° nic wielkiego się nie dzieje, ale dalej zaczyna się zjazd. ( zaznaczam, że przeskoczyłem z plazmy, gdzie kąty patrzenia to 360° ) Czyli na imprezę nie bardzo, ale do zwykłego oglądania jest wystarczająco. Tak na marginesie, z jakiej odległości ocenić kąty odbiornika 65"... 1,5 -2 metry? Na plus, to praca podświetlania stref - robiąc absurdalne testy ( plik wideo z przemieszczającym się białym napisem na czarnym tle) niczego niepokojącego nie zauważyłem, ktoś kto nie wie w czym "problem", w ogóle tego nie zauważa.
Minus to dźwięk - karton/pudełko, korektor niewiele zmienia.
Ktoś pisał, ze Sony dobrze robi upscaling sygnału SD/HD... czyli dobrze, że wybrałem B7 , bo przeskok z 42 na 65" przy sygnale SD/HD jest bolesny, ale to nie jest specjalnie wina telewizora. Za to 4K pełna satysfakcja.
Kupił ponownie? - Tak ( drobnym druczkiem... gdyby był X95L to...)Ogólnie jak wrażenia? Kupiłbyś ponownie? Obraz SD/HD ciężko się ogląda? Bo, aż się boję co będzie na 85 cali
Po co producent daje jakieś upłynniacze itp. skoro to szkodzi zamiast pomagać?W każdym modelu najlepiej wyłączyć ulepszacze . Uruchomić tylko , to co jest niezbędne . Co chcesz ulepszać w cyfrowym zapisie ?
Gdy oglądam UPC w SD na B7, to włączenie funkcji "tworzenie realizmu" wyraźnie poprawia obraz, natomiast gdy TV odtwarza materiał 4K, nie widzę aby ta funkcja się wtrącała.W każdym modelu najlepiej wyłączyć ulepszacze . Uruchomić tylko , to co jest niezbędne . Co chcesz ulepszać w cyfrowym zapisie ?
UPC właśnie jest pomiędzy DVD a VHSPoprawia DVD , VHS
Skoro bravia 7 jest następcą X95L to czego następcą jest bravia 9?!