Czas na pierwsze wrażenia. Pierwsze co- wcale nie jest taki duży
Po wniesieniu pudła do domu miałem przez moment odczucie, że będzie za wielki (siedzę 2,8-3 metry od tv). Po powieszeniu na ścianie bajka. Więc jak ktoś ma dylemat, czy 47, czy 55, zdecydowanie polecam 55. Jutro zrobię fotkę i wrzucę jak całość się prezentuje.
Właśnie skończyłem oglądanie meczu Lechia-Barcelona, żadnego bandingu nie zauważyłem. Kolory i ostrość na należytym poziomie, bez zastrzeżeń.
Jeśli zaś chodzi o czerń, to powiem tak- jest ok, po tym co się naczytałem w necie nawet lepiej niż myślałem. Oczywiście, nawet w moim poprzednim 40W5500 (który teraz idzie do sypialni
jest lepsza, ale to wynika z zastosowanej matrycy. Za to nasycenie barw i skalowanie zwykłego obrazu cyfrowego (nie HD), na bardzo wysokim poziomie. Oglądam teraz TVN24 w zwykłej jakości, i jestem bardzo mile zaskoczony.
Cloudingu specjalnie również nie dostrzegłem (oczywiście nieznacznie jaśniejsze rogi są, jak chyba w większości teraz telewizorów, ale w żaden sposób nie przeszkadza mi to w normalnym oglądaniu tv). A skoro teraz nie rzuciło mi się to w oczy, to nie zamierzam szukać ich na siłę
Reasumując- pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne, jestem zadowolony. I na przyszłość- mniej czytania różnych opinii, a więcej własnego przeczucia
P.S.
Już wcześniej mialem przyzwoity LCD, bardzo dużo oglądam materiału Full HD, więc nie dotyczy mnie efekt "wow", jak kogoś, kto przesiada się ze starego CRT na nowego LED-a.
Także telewizor z czystym sumieniem mogę polecić, szczególnie że wreszcie kosztuje rozsądne pieniądze. Moim zdaniem jak najbardziej adekwatne do jakości.
Pytajcie co chcecie wiedzieć- z czasem też będę się dzielił wrażeniami, jak przyjdzie mi coś do głowy.