Witam
Jeżeli chodzi o odległość to jak najbardziej 40 jest O.K., ja właśnie z takiej odległości oglądam. Co ciekawe to przed zakupem 5500, zdecydowałem że musze zamówic u dostawcy kablówki MULTIMEDIA tuner cyfrowy i rozszeżyć pakiet. Ale jakie było moje ździwienie gdy podłączyłem ten TV zapomocą zwykłego kabla antenowego do sygnału z kablówki. Obraz rewelka, koledzy którzy mają tuner cyfrowy N-kę lub Cyfre dziwią się że mam taki świetny obraz, jedynie na TVP 2 jest troche gorszy, ale tyko ja to widzę, jestem poprostu bardzo wymagający. Cena jaka jest za ten TV, jest bardzo atrakcyjna, ja sam dałem ponad 5 kawałków i nie żałuję.
Wracając do wielkości też się zastanawiałem, prawdą jest że im większy TV tym lepiej ogląda się filmy, lepsze wrażenia. Ale proponuje zastosować zdrowy rozsądek, nie róbmy na siłe z pokoju kina, i nie czynnmy z telewizora najwiekszego mebla w pokoju. 40- ka w zupełnosci jest wystarczająca do "wszystkiego" no chyba że ktoś ma pokuj tylko kinowy, tu wielkość może być ograniczona tylko ścianami.