Dzięki ernet z link do podlgądu nowego "W" taka jak myślałem, zmiany kosmetyczne, ale to dobrze że sony daje taka opcje, zawsze można dopasować sobie szczegóły, które zmieniają ostateczny wygląd.
Od dwóch ponad tygodni prześcigamy się w opiniach na temat nowego modelu i sam z niecierpliwością czekałem na test KIKIEGO lub na możliwość osobistego sprawdzenia tego modelu. No i dziś z dużym zainteresowaniem pojechałem do Centrum Sony, w nadzieji że zobacze jak świeci nowy W5500. Niestety telewizor jest, nawet stoi, ale niestety nie podłączony, może jutro dadzą radę podłączyć kabelki. Ale to nie koniec, pojechałem do sklepu "nie dla idiotów" i jest, świeci, gra, i to jak gra, musze powiedzieć, że pierwsze wrażenie jak najbardziej pozytywne. Białe jest białe, a czarne jest czarne, ale to nie koniec, świetnie wypadają kolory zwłaszcza czerwień jest bardzo naturalna, i tu bez obawy mogę napisać że jest bardzo zbliżona do X4500. Stojące obok inne modele sony, czerwień miały taką jakby wypłowiałą kto przyglądał się wie o co chodzi. Jeżeli chodzi o czas reakcji matrycy zdecydowanie dobrze,Motionflow działa, świetnie widoczne gdy na czarnym ekranie przesuwały sie białe napisy. Dodatkowo aby zobaczyć jak prezentuje się puściłem z "pendraiwa"
wybrane do testowania fotki, i tu podczas prezentacji slajdów również bardzo pozytywne wrażenia. Przełączyłem na obraz z SD i tu 1 TVP, nie za bardzo, ale na innych kanałach zdecydowanie lepiej, sadzę że duży wpływ ma tu jakość sygnału jaki idzie z anteny.C o do dzwięku to nic nie mogę powiedzieć, za głośno w sklepie, ale nie było źle. Meni bardzo proste, intuicyjne. Bardzo dużo możliwości ustawień. Ale za mało miałem czasu.
Na koniec cena w Centrum sony około 6480, a w MM 6300. Podsumowyując TV, wstawię tu wypowiedź "orax 360"
/Sprawa jasna podswietlenie CCFL bedzie OK. To samo jest stosowane w Samsungach . Czern , kolor bardzo OK . Więc nie bedzie mowy o kroku wstecz ./ Podzielam Twoje zdanie zapewniając że nie jest to krok wstecz.
Myślę żę skończę na tym poszukiwania drugiego TV, obecnie używam KLD 40 X3500 i mam co do niego kilka małych "ale", a jako drugi 40 W5500 myślę że spełni moje oczekiwania.