Cvt to to badziewie co wkręca silnik na obroty i trzyma go tam cały czas? Samochód przez to wyje masakryczne. Jak coś pomyliłem to poprawcie
Teraz te skrzynie to inna bajka, oczywiście też słychać, ale to już inna jakość takiej skrzyni. Pamiętam ze 12 lat temu przyjechał do mnie kolega superbem w DSG i powiedział, ze to pierwszy i ostatni automat tak był niezadowolony, bo skrzynia tak, a nie inaczej się zachowywała. Dzisiaj DSG też już inna bajka, nie licząc faktu , jakby to co było w filmiku się potwierdziło w kolejnych modelach od VAG. Natomiast też słyszałem opinie dziennikarzy motoryzacyjnych po jazdach np nowym "kaszkajem właśnie ze skrzynia bezstopniową i byli zachwyceni zarówno jej pracą jak i samym autem w szczególności jakości materiałów, spasowania ich itp. Każdy ma wybór, ale można sobie porównać jak np tiguan, którego na swój sposób lubię, a jak wyglądają auta np wspomniany nowy kaszkaj, nowy X-trail, nowy NX, nowa ravka, DS-em, czy jak będzie wyglądała nowa mazda CX50 następczyni cx5. I to wiele osób mówi to nie jest tylko moje zdanie co i tak nie zmienia zdania, ze każdy wybierze co mu podejdzie. Wystarczy zobaczyć ile śmiga ludzi mazdami, która to ma silniki bez turbo, a pomimo tego ludzie kupują i są zadowoleni. Taka corolla z e-cvt zbiera się sprawnie, czy chr ze 180 a końmi, miło się nią śmiga, autko dla kobiety pierwsza klasa.. Zresztą widać ile tego śmiga, najchętniej kupowane autko w swojej klasie..
Nie ma co gdybać, ważne jest to aby UE swoimi głupimi przepisami nie zabiła motoryzacji w szczególności dla tych co kupują nowe auta i nie bardzo co mogą zrobić z pewnymi rzeczami, bo samochód jest na gwarancji.