Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
A tak z innej beczki...bardzo często widzę kierowców w na prawdę wypasionych autach, tak na oko powyżej 250-300 tys., którzy rozmawiają przez telefon trzymając go w ręce. To, co mnie zadziwia ( nieustannie ), to właśnie taki sposób prowadzenia rozmów telefonicznych. PRZECIEŻ takie samochody na pewno mają możliwość połączenia fona z samochodem przez Bluetooth i użycie go z zestawem głośnomówiącym ( głośniki ).

Mnie zadziwiają bardziej ci, co nie mają automatów, rozmawiają przez telefon i na skrzyżowaniu zaczyna się cyrk na kółkach, w przenośni i dosłownie.
Jestem naturalnie przeciwnikiem, a przepisy jasną określają.

Natomiast z dwojga złego, wolę już ogarniętego gościa z telefonem w drogim porządnym aucie (czyli z natury automat, wspomaganie itp.) jak kogoś w manualu w starym rzępie, który dodatkowo nie ogarnia tych dwóch czynności jednocześnie. Zaczyna się tańcowanie na drodze, zwalnianie, brak kierunków, trzymanie słuchawki gdzieś na barku... bo przecież "musi" porozmawiać.

Za to wykroczenie powinny być bezwzględnie bardzo wysokie kary.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Setki takich filmów w sieci, ale ten mam wrażenie jeden z lepszych w ostatnim czasie.
Ilość idiotów zatrważająca, ale także żal osób które znalazły się w nieodpowiednim miejscu i czasie.
Ja sobie co jakiś czas robię taki maraton, zawsze człowiek pokornieje:

[youtube]RV2LlvIaQHo[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dokładnie, załączam YT na ekranie w aucie i oglądam podczas jazdy, popijam to Dżiony Łolkierem trzymając w drugiej ręce cygaro, a gdybyś pytał jak kieruje, to kolanami, kolanami... da się? Da ; )

Btw. Taki maraton (filmowy) miałem lata temu na kasacji punktów karnych.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie są mocniejsze, ja bym tam urządził hardcore filmowy.
Nie wiem jak to teraz wygląda, być może pozmieniali "repertuar" na bardziej sugestywny.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Rowerzyści w roli głównej, świetny materiał.
Bardziej się nadaje do wątku rowerowego (ku przestrodze), ale ten wątek poczytniejszy.

[youtube]Yoa0MfuZUVg[/youtube]

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Bezmyślność i durnota nie zna granic. I pomyśleć, że to niestety codzienność.
Najlepsze oczywiście pretensje rowerzystów..

Choć "okładka" fajna :)

Ostatnia edycja:

jurass

Banned
Skoro jeździłeś nim i nie udało Ci się skręcić, to przepraszam. Aczkolwiek jest to tylko jedna opinia i niczym przekonującym nie poparta, więc dlaczego mam jej wierzyć?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
U nas kurna zrobisz komus zdjecie lub zdjecie tablicy rejestracyjnej to zaraz problem... bo ochrona danych bo RODO bo sramto.... a jak w slowacji to dziala?

[youtube]frPtmyISqeY[/youtube]

jurass

Banned
Polecam obejrzeć całość:

Niestety, nie wytrzymałem do końca, pomimo chęci. Pewnie z powodu późnej pory. A może dlatego, że podchodzę z dużym sceptycyzmem do publikacji zaczynających się od słów "cała prawda o", albo dlatego, że jestem człowiekiem małej wiary i nie przekonują mnie ludzie prezentujący różnego rodzaju sensacyjne wywody objaśniające nam jak to jesteśmy gnębieni od stuleci przez zmowy możnych tego świata. A być może jestem po prostu klasycznym przykładem matrixowego trybiku.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
25 miast - zlikwidowali tramwaje, wsadzili autobusy. To sie nazywa mafia. Niech sie wlosi ucza jak dziala mafia i terroryzm na legalu.

10 lat temu mieli baterie ladujaca sie do 100kwh w 6 minut (kolibri).

Jak studiowalem w poznaniu to szukali rozwiazan dla baterii na polimerze. Dziwne ze nie slyszalem wtedy o Kolibri.

Dla mnie prawie zadne zaskoczenie tym materialem. Od przyszlego roku, jak juz wczesniej kiedys wspomnialem zaczynamy epoke elektryczna.

Do góry