To wsiądź do tyłu i porównaj te 2 auta...
Porównywałem

i powiem Ci, że "Karok" w stosunku do Tiguana ma troszkę mniej jakby miejsca, natomiast "kodiak" do Tiguana to już nie ma co porównywać.. w skodzie jest mega miejsca z tyłu jak ja sobie ustawiłem z przodu fotel i siadłam do tyłu szał miejsca.. ze 3 dziewczyny można sobie tam wsadzić i byłoby co robić
Co jeszcze przemawia za tiguanem w stosunku do "Karoka" to oprócz większej gamy silników jeszcze napęd 4x4 , który to mniejszy Brat z Czech nie ma takiej możliwości.. ale wiadomo robią to specjalnie tak jak pisałem wcześniej..
Duże, wysoko zawieszone samochody wcale nie są bezpieczniejsze z definicji, chociaż mogą sprawiać takie wrażenie.
Juras nie żebym zachwalał Suvy pod względem bezpieczeństwa, bo najważniejsze to co zawsze pisałem auto ma sprawiać przyjemność danej osobie bez względu jaki wybór padnie, ale oglądałem kilka filmików w necie z wypadków suv kontra osobówka i wszędzie dużo lepiej wychodzili kierowcy z Suva..
Naocznie widziałem trzy takie wypadki i np ML-a widziałem w kontrze z Passatem ( nie małe auto) to powiem Ci, że naprawdę ciężko było poznać, że jest to passat (mój Brat był pod dużym wrażeniem , bo takim autem jeździ) , kierowca z Ml-a wyszedł sam o własnych siłach, natomiast po kierowcę i pasażera z Paska karetka ich zabrała...
Drugi pamiętam dobrze bo miało to miejsce w Stolicy RP

z podporządkowanej wyjechał Focus wprost pod rozpędzonego LR .. Kolego to co było można było pozbierać z Forda to ciężko byłoby nazwać autem.. nie mówiąc, że straż musiała przyjechać, bo rozcinali auto i pasażerowie w karetce do szpitala pojechali, a Gość z LR jeszcze był zły bo na spotkanie się spóźnił i i wykonywał kilka tel. służbowych.. nawet nie był ryśnięty.. jegomość.. byłem świadkiem tego zdarzenia..
Też każdy widział wypadek Porszakiem "kajenem" w Słowacji co było po zderzeniu ze Skodą bodajże .. tak mi się wydaje , że to skoda była, niestety w Skodzie zginęli uczestnicy tego wypadku, a cwelowi z Porszaka nic nawet ryski chłopaczek nie miał.. drugim Porszakiem Tata przyjechał po Syna i tyle widzieli ...
Ja jestem przekonany, że w Suvie jest bezpieczniej niż w normalnym aucie, oczywiście to też zależy troszkę od szczęścia i do Niebios , ale w stłuczce wolę siedzieć w suvie.. pomimo wszystko..