Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Ciężkie życie w Polsce, zawiść, zazdrość i wiecznie niezadowolone miny, a to się przekłada na rozwój w każdej niemal dziedzinie.
Są naturalnie wyjątki i świetni ludzie, firmy, obsługa i tzw. życzliwość, ale szczerze? W większości to dno i kilo mułu, a żeby nie szukać daleko - wystarczy zareklamować produkt u typowego "Janusza biznesu" i się przekonać, a to tylko wierzchołek góry lodowej, ale, co tam, lepiej krytykować innych.
Nikt mi nie wmówi, że w Stanach, UK, czy DE jest też tak pod górkę jak u nas.
Są naturalnie też plusy, jak chociażby to, że nie musimy się martwić o to, czy któregoś pięknego dnia nie wystrzeli bombka gdzieś przy wejściu do metra w Warszawie, ale to osobny temat.
Więcej pokory. Kocham Polskę, ale bądźmy realistami.

No właśnie życzliwość wczoraj rozmawiałem z jednym z Prezesów dystrybucji i pytałem się o kabel głośnikowy czy w takiej wersji istnieje i czy to prawda, że na Rynek azjatycki Producent robi taki kabel, a tym samym czy można zamówić go do Polski.. uwaga kabel wyjściowo 21 tys. za 2,5 m - Koledzy nie będę opisywał rozmowy, bo żenada na maksa.. szkoda zdrowia i czasu.. Coś chorego i nie do zrozumienia. Jak ten człowiek chce sprzedać tak drogie rzeczy i to w takim kraju jak Polska ?

Dingo

Member
uwaga kabel wyjściowo 21 tys. za 2,5 m - Koledzy nie będę opisywał rozmowy, bo żenada na maksa.. szkoda zdrowia i czasu.. Coś chorego i nie do zrozumienia. Jak ten człowiek chce sprzedać tak drogie rzeczy i to w takim kraju jak Polska ?

Nie krępuj się..pisz.. chętnie posłuchamy jak nie robić interesów.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Hehhe... to jest najlepsze --- sprawa sie przedawnila:

"To nie pierwszy raz, gdy "Hołek" ma problemy z policją na drodze. Głośna była sprawa z 2013 roku, gdy rajdowiec nie przyjął mandatu nałożonego na niego za jazdę z prędkością 204 km/h przy dozwolonej 90 km/h. Sprawa znalazła finał w sądzie. W pierwszej instancji Hołowczyc przegrał, miał zapłacić 4 tys. zł grzywny i niemal 2600 zł kosztów sądowych, mimo iż biegli uznali, że jechał wolniej, niż zmierzyła drogówka (161 km/h). Wyrok nie był prawomocny. W drugiej instancji... sprawa się przedawniła. Kierowca został obciążony tylko kosztami biegłego (1000 zł) oraz obrony w sprawie."

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Niby nie ten temat, ale skoro jest kierownica i emocje niczym za kolkiem porshe 911, a widoki lepsze niż na torze, to wklejam

[youtube]_WHpoRsD6AE[/YouTube]

A tu, jak to wygląda z "z boku"
[YOUTUBE]pMtPxisCqe0[/YOUTUBE]

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig jak wygram 6 tkę to ta firma numer 1 na mojej liście do kupienia auta :) uwielbiam te samochodziki... nawet w pomarańczowym kolorze bym przytulił .. pomimo, że to nie moja bajka.. jeśli chodzi o kolor

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Nie wiem czy to dobry pomysł epatować takim autem zaraz po wygranej w totka, ja raczej zainwestowałbym w jakiegoś nowego passata ginącego w tłumie, a gdzieś w Monaco szalałbym swoją nową kolekcją ; )
Polska to dziki kraj, trzeba uważać.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Armanig ja myślę, że i tak taka osoba co wygra 6 stke konkretną to nie może za pewnie się czuć w naszym państwie nawet jeżdżąc paskiem :) ale może się mylę. Aczkolwiek nigdy nie kupiłbym tego auta jak już miałbym się wtapiać w tłum to wolałbym namiastkę :) AM czyli Mondeo :) - mam na myśli przód auta.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Nie jest juz taki dziki ten kraj. No chyba ze w warszawie nadal taki "western". Przyjedz do Biedronia to zobaczysz mala kolekcje autek.

Jakby napadali kazdego co wygra 6 w lotka, to nie musza szukac. Wystarczy jechac do co drugiego wlasciciela salonow samochodych, wlasciciela galerii handlowej itp. Kazdy z nich na takiego "bonda" moglby se pozwolic.

Ostatnio bylo w "Kocham ci Polsko" mamy ponad 40 000 ludzi z 1 000 000 USD na koncie. A w zeszlym roku pewnie chodzilo o 2016) przybylo tych osob 14 000.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Właściciele salonów, tudzież galerii handlowych nie są z pierwszej łapanki.
Tak nikt nie został z dnia na dzień milionerem, ale już wygrana w lotka, to zupełnie inna para kaloszy.
Ludzie nie są gotowi na taki zastrzyk gotówki, raz, że im odbija, dwa, że są łatwym celem dla sępów, a tych dalej nie brakuje. Zresztą są artykuły które mówią jak statystycznie kończą wygrani.
Większość żle kończy.

Co do Mondeo, to jeżdziłem ostatnio nówką i na prawdę fajne autko.
Oczywiście w automacie. W środku fajna pozycja i świetnie sobie radzi na dziurach. Podobało mi się.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No to fakt, ze takim odwala na leb. Ale akurat ty czy lolek chyba jestescie powazniejsi i wam to nie grozi :)
I chyba nie musicie kryc sie za passatem czy mondeo :)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Bo Fordy to fajne autka..

Lolo nie każdy mógłby mieć takiego Bonda, choćby dlatego, że to auta za którymi stoi się w kolejce.. :) Dwa wydać powiedzmy 3 mln za auto i od tego płacić wszystkie ubezpieczenia to nie każdy ma chęć na zakup takiej zabawki ... Mój Prezes za wypasioną BMW 7 - pełny pakiet na ful włącznie z monitorowaniem auta itp.. płaci tyle rocznie (i nie mam na myśli ludzi co zarabiają po 1500 zl netto) , co wielu ludzi przez pór roku zarabia ... a to "tylko" BMW 7, gdzie jest to auto, a gdzie są takie auta jak AM itp..

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
No to fakt, ze takim odwala na leb. Ale akurat ty czy lolek chyba jestescie powazniejsi i wam to nie grozi :)
I chyba nie musicie kryc sie za passatem czy mondeo :)

Nie musiałbym, bo od lat siedzę w biznesie i wiem co w trawie piszczy.
Kilka baniek to kilka dobrych mieszkań i tutaj nie ma mowy o jakiś problemach, ale już 20 mln. kto wie ; )
Na pewno poszedłbym w deweloperkę, tudzież nakupił mieszkań, a mimo to, wahałbym się przed zakupem "superauta", tam gdzie duże pieniądze, tam i problemy, często o wiele większe, jak u typowego "Kowalskiego", dla kogoś kto ich nigdy nie miał, taki przypływ gotówki, to może być początek końca.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Bo Fordy to autka..

Lolo nie każdy mógłby mieć takiego Bonda, choćby dlatego, że to auta za którymi stoi się w kolejce.. :) Dwa wydać powiedzmy 3 mln za auto i od tego płacić wszystkie ubezpieczenia to nie każdy ma chęć na zakup takiej zabawki ... Mój Prezes za wypasioną BMW 7 - pełny pakiet na ful włącznie z monitorowaniem auta itp.. płaci tyle rocznie (i nie mam na myśli ludzi co zarabiają po 1500 zl netto) , co wielu ludzi przez pór roku zarabia ... a to "tylko" BMW 7, gdzie jest to auto, a gdzie są takie auta jak AM itp..

Ojj tam.. auta egzotyki - brak serwisu w pl, czesci pod zamowienie brak na rynku wtornym to ubezpieczenie rzedu 1,5 - 3% wartosci fury. Za takiego AM jezeli faktycznie kosztuje 3 banki to wyjdzie jedynie 45 000 - 90 000zl, co to dla ciebie lolek (po wygraniu w totolotka) heheheh.... <zarty oczywiscie>.

Armanig, mieszkania - pomysl raczej z tych najbezpieczniejszych przed utrata gotowki. Bo pieniedzy wlozonych raczej za swojego zycia nie odzyskasz (z najmu).

Do góry