Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Powiem Wam że dla mnie to fajniej ta Warszawa wygląda niż ten golf :) samochodziki super.. Tym pierwszym mesikiem bym się przejechał - tam chyba 5 czy 6 litrowy silniczek jest włożony - fajnie by było poczuć trochę adrenaliny.

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Paweł, pozazdrościć :)
A ja jestem w takim miasteczku, że co dziennie mijam Lambo najczęściej Gallardo lub Sesto Elemento, Ferrari, Aston Martin, Testle... oraz (mała podpowiedź) Citroen 2CV lub DS Fantomasa :)

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Jeszcze trochę i wszystkim chipy wmontują, chore czasy.
Wychylę się, mimo, że zdaję sobie sprawę z poprawy bezpieczeństwa, ale mimo wszystko uważam pomysł za poroniony.

Obowiązkowe tempomaty z ogranicznikiem prędkości już od 2020 roku - Moto

Chyba żaden idiota odpowiedzialny za ten chory pomysł, nie uwzględnił szczególnych przypadków które mogą zaistnieć w życiu jak i na drodze, gdzie brak reakcji pojazdu na pedał gazu, może spowodować w skrajnych przypadkach tragedię. Wystarczy wyobrazić sobie sytuację w której musimy szybko dostać się do szpitala, bo nasz pasażer dostał zawału, albo sąsiad obciął sobie palec i każda minuta jest cenna, a pogotowie będzie za pół godziny.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ja mysle ze chodzi raczej o inplementacje automatycznego ograniczenia przy korzystaniu z cruise control. Zablokowanie mozliwosci skutecznej akceleracji by nie przeszlo ze wzgledu na koniecznosc bezpiecznego wyprzedzania.

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zgadza się, jest już coś podobnego, tyle, że można to wyłączyć.
Tutaj te durnie chcą wyłączyć tą możliwość, a w przypadku wyprzedzania jedynie "czasowo" ją umożliwić.

bokciu

Banned
Dokładnie - najprościej mówiąc, chcą ubezwłasnowolnienia kierowcy. Za chwilę okaże się, że będziemy jedynie pasażerami we własnych samochodach. Same będą regulowały prędkość, wybierały trasę i decydowały o stylu jazdy, a wszelka przyjemność z prowadzenia pozostanie tylko miłym wspomnieniem.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tylko powiedz to naszym "budowlanca drog" robia pobocze to wstawiaja z jednej strony znak 50 lub 40 i zakaz wyprzedzania ale juz znaku odwolania zakazu juz nie wstawia. I jechalbys tak do najblizszego znaku zwiazanego z ograniczeniem predkosci.

Tak to wyglada w praktyce, bo akurat mam w swoim aucie kamere co odczytuje znaki. Dziala to wysmienjcie.

W ciezarowkach maja kagance i jakos sobie rade daja, w osobowki kiedys tez wstawia.... bo tak teoretyzujac po co nam predkosci wyzsze niz 140km/h jak nie mozna nigdzie jechac z predkoscia wyzsza? Powinni elektrycznie zablokowac xd. 140 to predkosc tez wystarczajaca do wyprzedzenia aut na drodze zwyklej z ograniczeniem do 90.

Oczywiscie jestem anty bo lubie szybka jazde....

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Jestem w takim miasteczku, że co dziennie mijam Lambo najczęściej Gallardo lub Sesto Elemento, Ferrari, Aston Martin, Testle... oraz (mała podpowiedź) Citroen 2CV lub DS Fantomasa
Wklejaj fotki, a nie zgadywanki robisz

Nie mam zbyt wiele czasu na fotki, nie przyjechałem tu służbowo czy rekreacyjnie, ale niech będzie.

Na ulicach Abrathów jak mrówków

Dla miłośników SUVów. Maserati Levante czy Jaguar F-Pace to codzienny widok.

Choć mi i tak najbardziej podoba się stara 911, to był mój jeden z pierwszych resoraków, dokładnie w tej samej wersji – czerwone cabrio z czarnym zdejmowanych dachem.

Trochę inna bajka, Henio mówi, że jest Lambo na Wrocławskich blachach DW

No i w końcu moja miłość – Aventadzik, szkoda, że wersji cabrio, ale co tam

W salonach inna bajka

Jak ktoś chce może kupić jeździk dla dziecka lub hulajnogę marki Peugeot za jedyne 1000 Euro

Jakby co, Bugatti Chiron też jest

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
A gdzie (c) ?? To moje słowa :cry::szukaj::bober::p
To fakt, mea culpa. Przyznaje, dokładnie to samo wcześniej popełnił Caparzo ;)

A mi się wydawało, że właśnie tacy...Żyjący z socjalu i handlujący narkotykami. W końcu mają większe przywileje niż rodowici europejczycy ;) :D
No niestety. Ci, których oglądasz codziennie w tv koczują w "miasteczku emigrantów" w kartonowych domkach, śpią na trawie, w błocie i zaczepiają kierowców i przechodniów. Też piszę to z doświadczenia, bo również co dzień obok tego przejeżdżam. Jak starczy czasu to zrobię fotki, by zobaczyć, że daleko im od pontonu do Lambo... choć nie wiem czy wklejanie tego będzie na miejscu... Może lepiej wpisać to w YT i na pewno wyskoczy mnóstwo filmików...

Ci od Lambo, to inny sposób. Być może też kwietnie nielegalny handel, bo zawsze powtarzam, że w ciągu jednego życia legalną uczciwą pracą raczej nie jesteś w stanie zarobić na taki wózek, a jeśli nawet to musisz mieć kilkakrotnie razy więcej, na utrzymanie, itp. Mniejsza z tym.
Oni przybyli tu lata temu, nie teraz w tej nowej fali. Kiedyś tu było inaczej. Wiem, bo przyjeżdżam tu regularanie od lat 90-tych...

bokciu

Banned
No niestety. Ci, których oglądasz codziennie w tv koczują w "miasteczku emigrantów" w kartonowych domkach, śpią na trawie, w błocie i zaczepiają kierowców i przechodniów. Też piszę to z doświadczenia, bo również co dzień obok tego przejeżdżam. Jak starczy czasu to zrobię fotki, by zobaczyć, że daleko im od pontonu do Lambo... choć nie wiem czy wklejanie tego będzie na miejscu... Może lepiej wpisać to w YT i na pewno wyskoczy mnóstwo filmików...

Ci od Lambo, to inny sposób. Być może też kwietnie nielegalny handel, bo zawsze powtarzam, że w ciągu jednego życia legalną uczciwą pracą raczej nie jesteś w stanie zarobić na taki wózek, a jeśli nawet to musisz mieć kilkakrotnie razy więcej, na utrzymanie, itp. Mniejsza z tym.
Oni przybyli tu lata temu, nie teraz w tej nowej fali. Kiedyś tu było inaczej. Wiem, bo przyjeżdżam tu regularanie od lat 90-tych...

Przecież ironizuję ;)
A tak swoją drogą to już chyba nie chcę Avenciaka :)
https://www.youtube.com/watch?v=NSNz_Drj32A

od 1:50 i 5:00

Ostatnia edycja:
Do góry