Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ciekawa konkurencja sie szykuje dla Tesli

[youtube]ePJ8xcL3HAE[/youtube]

Cena jezeli dobrze zrozumialem ma byc od 52000$

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pod blokiem nie ma miejsca ; )
Podstawa to garaż podziemny, wygoda i komfort - niestety nie wszędzie możliwy.
To bujanie się z parkowaniem pod blokiem na zatłoczonym osiedlu dramat.
Wiem coś na ten temat.

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Ciekawa konkurencja sie szykuje dla Tesli

[youtube]ePJ8xcL3HAE[/youtube]

Cena jezeli dobrze zrozumialem ma byc od 52000$
Kasy nie ma, moze z tego guzik wyjsc. Muskowi tez zabraklo i obsowa niezla byla z pierwsza Tesla.
Za to wczoraj na Bloombergu czytalem, ze Dyson oglosil ze przylacza sie do gry w elektryczne samochody.

bokciu

Banned
Wszystko zależy od specyfiki osiedla. Szczególnie jak jest to np. osiedle z lat siedemdziesiątych - tam z pewnością znajdziesz parking podziemny, taki z podświetlonymi sektorami w kolorach tęczy i elektrycznym podestem wystawiającym samochód wprost do wyjazdu. A wszystko to sterowane ze smartfona. ;)

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
W blokach z lat 60-70 tych, problemem są dziadki (80+) ze swoimi limuzynami, trzymają duże Bmki, Mesie, Volva i kilka mniejszych "Cinkłeczento" (tych co się nie dorobili za komuny) , stoją te auta całymi tygodniami, nikt tym nie jedżi, za to pucowanie, przepalanie i inne czynności zabijające czas są na porządku dziennym, a człowiek potem wraca z miasta i musi parkować 3 bloki dalej.

Oczywiście nie mam żalu, bo te auta trzymają tych ludzi przy życiu.
To widać i nie śmiałbym im tego odbierać, ale tak to wygląda.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Kasy nie ma, moze z tego guzik wyjsc. Muskowi tez zabraklo i obsowa niezla byla z pierwsza Tesla.
Za to wczoraj na Bloombergu czytalem, ze Dyson oglosil ze przylacza sie do gry w elektryczne samochody.

Tak jak "polskie superauto husaria" narazie nic z tego nie ma.

Teraz taka moda na elektryki sie robi, wszyscy chca je produkowac, UE zaraz odkreci potezny kurek z pieniedzmi na dofinansowania elektrykow to bedzie powstawalo pseudo firm jak grzybow.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
W blokach z lat 60-70 tych, problemem są dziadki (80+) ze swoimi limuzynami, trzymają duże Bmki, Mesie, Volva i kilka mniejszych "Cinkłeczento" (tych co się nie dorobili za komuny) , stoją te auta całymi tygodniami, nikt tym nie jedżi, za to pucowanie, przepalanie i inne czynności zabijające czas są na porządku dziennym, a człowiek potem wraca z miasta i musi parkować 3 bloki dalej.

Oczywiście nie mam żalu, bo te auta trzymają tych ludzi przy życiu.
To widać i nie śmiałbym im tego odbierać, ale tak to wygląda.

Oczywiście że nie można mieć żalu bo to ich na swój sposób druga miłość :- ) znam takiego jednego co całe życie przejeździł samochodami marki Volvo i teraz ma takie około 20 lat i to w jakim stanie jest jego auto to szacun.. a jak dobrych kilka lat temu dałem mu się przejechać kugą to po tej jeździe facet miał łzy w oczach.. widać jest niesamowicie jak ludzie lubią auta bez względu na wiek.. a gość ma około 80 lat w chwili obecnej....

Savron

Well-known member
Bez reklam
Miałbym dylemat. Aczkolwiek żeby posiąść Mustanga, trzeba zapłacić - za kobitkę już niekoniecznie. ;)

Wow! Serio? :-D. Gdzie Ty takich kobiet znalazłes? Proszę o namiary.
Ja takich nie znam. Jednak to Mustang kosztuje dużo mniej. Najpewno. :)

Ostatnia edycja:

bubafat

Well-known member
Bez reklam
Wow! Serio? :-D. Gdzie Ty takich kobiet znalazłes? Proszę o namiary.
Ja takich nie znam. Jednak to Mustang kosztuje dużo mniej. Najpewno. :)

Przesadzasz Savron,
W okreslonych kategoriach wiekowych, czyli najmlodsze i te stare, "ryczace czterdzieskti", sa za free, Te w srednim wieku kosztuja.
Ale pomiedzy tymi 2 kategoriami meskich "trofeow" jest zasadnicza roznica.
Samochod, ktorego sie pozbywasz, moze przyniesc Ci przychod, albo nawet zysk. Kobitka jedynie koszty. ;)

Savron

Well-known member
Bez reklam
Przesadzasz Savron,
W okreslonych kategoriach wiekowych, czyli najmlodsze i te stare, "ryczace czterdzieskti", sa za free, Te w srednim wieku kosztuja.
Ale pomiedzy tymi 2 kategoriami meskich "trofeow" jest zasadnicza roznica.
Samochod, ktorego sie pozbywasz, moze przyniesc Ci przychod, albo nawet zysk. Kobitka jedynie koszty. ;)

:) Ja wiem jedno, jeżeli kobietka mówi ze nic nie chce, to przygotuj się na podwójny wydatek. :twisted:
Jeżeli mówi ze jej nie na czym nie zależy, przygotuj się na potrójny wydatek.
czterdziestki za free??? poproszę o namiar na taki cudowny terytorium :)
Co do Mustanga, to jedyny złom który chciał by mieć. Reszta samochodów może nie istnieć. Wogole.

Do góry