Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Sporo tych akcji ostatnio, ale wracałem ostatnio po takich dmuchaniu tą samą drogą widziałem jak typ widząc kontrole nagle zjechał. Co najmniej dziwnie to wyglądało.
Tak czy inaczej popieram takie akcje z dmuchaniem z zaskoczenia, a nie widziałem tego wcześniej.
Tak to wygląda i jak widać, każdy do kontroli:

[youtube]ZcxeesYtpMc[/youtube]

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dobrze, że nie hamulec, to byłby dramat ;)
Zresztą przy wyprzedzaniu podobnie, szkoda gadać.
Nie wiem kto dopuszcza takie wynalazki.

Tymczasem "Misio":

[youtube]Jk0kALaboeg[/youtube]

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Bedzie znaczaca roznica w halasie?

O dziwo dotychczas bylo cichutko, powiedzialbym ze cichutko jak w lexusie. Dzisiaj szybko zalozylem opony i pozyczylem samochod w trase do niemiec wiec nie potestuje.

Mnie zaskoczylo, bo nie widzialem tego typu opon.

werf

Active member
Bez reklam
Będzie i to wystarczy ale nie martw się wczoraj jeździłem 330 iPerformance auto za 240 koła a w środku przy jeździe na baterii huk jak w cabrio i do tego 9-10 l średnia ,ot ekologia : )

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Będzie i to wystarczy ale nie martw się wczoraj jeździłem 330 iPerformance auto za 240 koła a w środku przy jeździe na baterii huk jak w cabrio i do tego 9-10 l średnia ,ot ekologia : )

Odnosnie Hybryd to zawsze powtarzam ze jest to tylko iwylacznie "zabawka" dla bogatych. Nie ma w tym zadnych oszczednosci, bynajmniej ja nie widze. Lexus ls600hl (hybryda) w tym tygodniu na trasie hannover polska - spalanie 14l/100km. Audi a8 ta sama trasa 10 - 11l/100km. Audi tansze, teoretycznie mniej koni ale osiagi znaczaco lepsze.

Hybryda dla mnie to tak jak Gwiazda na masce dla niektorych, poprostu czlowiek sam wjak sobie lepiej sie czuje.
Z zalet praktycznych to fakt ze silnik caly czas jest na niskich obrotach, auto zazwyczaj ciezsze i ta bezwladnosc jest inna.

A opony szkoda... bym wiedzial ze maja takie wkladki to bym kupil z wkladka. Bo rozumiem samemu sie tego raczej nie wkleja? Spisalem oznaczenia opon niby te same a jednak inne.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tak kradną autka z systemem bezkluczykowym, a ja właśnie szukam A4 kombi z tym systemem:D

Najlepszy gość w materiale, 1 klasa Liceum:D

Ja na szczescie mam auto w garazu, wiec troche trudniej zlodziejowi. No ale kluczyk "radiowy" przy oknie wiec mega latwy kasek. Po tym filmie warto pomyslec o jakims pudelku lub woreczku aby sygnal nie doszedl.

Modne byly takie woreczki na karty od Tahografow. Zeby inspekcja transportu drogowego nie wykryla ze TIR-owcy maja nie swoja karte w samochodzie.

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Tak kradną autka z systemem bezkluczykowym, a ja właśnie szukam A4 kombi z tym systemem:D

Najlepszy gość w materiale, 1 klasa Liceum:D

Pakolo bez stresu po pierwsze dobrze ubezpiecz auto tylko to oznacza ze drogo będzie , a jak chcesz taniej to po pierwsze wkładaj auto do garażu (ja nie znam nikogo kto dobry samochód zostawiał przed garażem nawet jakby było 30 stopni ciepła w nocy w lipcu) więc wtedy Gość musi zneutralizować również alarm w domu.. a do tego skrzynka mu nie wystarczy.. a po drugie wystarczy kupić jakieś pudełko z aluminium itp jest tego trochę wkładasz i już Gościu ma problem poważniejszy..do tego ja oglądałem również inny materiał niż to co pokazywali w tvn i już znacząco gorzej złodziejom było kiedy sypialnia była po drugiej stronie garażu.. bo w tym co było pokazane w materiale to kluczyki niemalże przy oknie były..
I ostatni sposób ale to musi być auto po gwarancji - jedziesz do dobrego Misia i coś robi Ci w aucie co np powoduje odcięcie paliwa albo jakiś inny myk w twoim aucie i troszkę im zejdzie zanim ogarną co i jak.... patrząc że gro tych złodziei to nie mają pojęcia .. jak zadziała ustrojstwo to ok ale jak nie to ...:) nerwy itp sprawy..

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Jezdzilem dzisiaj do 140km/h i raczej nie ma roznicy i to najwazniejsze. :))
Roznica pewnie powyzej 200 bedzie.

Musisz wziąć pod uwagę, że te są nowe, a tamte były stare. Co za tym idzie mogły być częściowo wyząbkowane, guma sparciała oraz elastyczność już nie taka. Zatem właściwości akustyczne mogą być porównywalne.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Tylko chodzi o to ze w aucie jest bardzo bardzo cicho. Opon raczej wogole nie slychac tylko powietrze.

Podwojne szyby chyba tez robia dobra robote.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Pakolo bez stresu po pierwsze dobrze ubezpiecz auto tylko to oznacza ze drogo będzie , a jak chcesz taniej to po pierwsze wkładaj auto do garażu (ja nie znam nikogo kto dobry samochód zostawiał przed garażem nawet jakby było 30 stopni ciepła w nocy w lipcu) więc wtedy Gość musi zneutralizować również alarm w domu.. a do tego skrzynka mu nie wystarczy.. a po drugie wystarczy kupić jakieś pudełko z aluminium itp jest tego trochę wkładasz i już Gościu ma problem poważniejszy..do tego ja oglądałem również inny materiał niż to co pokazywali w tvn i już znacząco gorzej złodziejom było kiedy sypialnia była po drugiej stronie garażu.. bo w tym co było pokazane w materiale to kluczyki niemalże przy oknie były..
I ostatni sposób ale to musi być auto po gwarancji - jedziesz do dobrego Misia i coś robi Ci w aucie co np powoduje odcięcie paliwa albo jakiś inny myk w twoim aucie i troszkę im zejdzie zanim ogarną co i jak.... patrząc że gro tych złodziei to nie mają pojęcia .. jak zadziała ustrojstwo to ok ale jak nie to ...:) nerwy itp sprawy..

Dokładnie Lolek, ubezpieczenie i niech kradną bydlaki. Swoja drogą takich baranów trzeba karać tak surowo aby nigdy w życiu nie przyszło im do głowy żeby coś ponownie ukraść.

bokciu

Banned
Tylko chodzi o to ze w aucie jest bardzo bardzo cicho. Opon raczej wogole nie slychac tylko powietrze.

Podwojne szyby chyba tez robia dobra robote.

Ale ja nie twierdzę, że jest głośno. Po prostu poprzednie były dodatkowo wyciszone, ale stare. Obecne nie posiadają "gąbki", ale z kolei są nowe, więc różnica w szumie toczenia jakikolwiek on nie jest, zaciera się.
Szyby i owszem, ale bardziej w kwestii szumu opływu powietrza.

Do góry