Skóra, fura i komóra :) Czyli luzne rozmowy o motoryzacji.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
18-letnie Audi A6 po liftingu.
Gość sobie przerobił przód starego poczciwego Audi C5 na nową wersję C7 ;)

https://moto.wp.pl/18-letnie-audi-a6-po-liftingu-nowy-wlasciciel-mial-fantazje-6165022291936897a

LTg2ODU5JT1IfWByZAA0YFEDYCB7Qjw9ClVhNDkadGFTA398YQd4eVYDe3BiBHtkXwVgJSBRJXkGBGInYBsmJAA=

LTE5NTI1JT1qemFieAQ0YHMEYTBnRjw9KFJgJCUee2x2BnxmfQhhZXIFfWN5A3lscBovIS1YYTVzGC1hZ1s8Mw==

LTE0OTgzJT1qf2BiVk80YHMBYDBJDTw9KFdhJAtVe2JzAX9nVUl5eWgBd2RfTntncwl7ewYPKD1oUXl5BE9iPjVX

I wartość samochodu skoczyła o +/- 10tyś :)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Ja wolałbym być tu:
Targi samochodowe IAA Frankfurt (2017) - rzeczy, których nie wiedziałeś | Autokult.pl

a najlepiej tu:
Oktoberfest 2017 – Monachium | OKTOBERFEST 2017 w Monachium – WSZYSTKO TRZEBA WIEDZIEĆ

Ale byłem tu:
EXPO SILESIA - Centrum Targowo-Konferencyjne w Sosnowcu - Targi, Eventy, Konferencje - wynajem obiektu i sal konferencyjnych

Trochę historii

Klasyka

Audio i video

Były też dziwadła

Autka dozwolone od 14 lat

Replika McLaren F1 – znanego Pana z Zabrza – bardzo miły gość.

Tu ledwo włożyłem palec.

Lolek, może taka gwiazda? :)

Lolo i nie tylko , coś dla Was :)

Trochę przyszłości, a właściwie teraźniejszości

Można było jak ostatnio wsiąść jako pasażer do driftowozu (raczej autka do kontrolowanego poślizgu z nakładkami na tylne koła ), ale również jako kierowca, co oczywiście uczyniłem – przednia zabawa. Pierwszy gość wyszedł zielony, a właściwe blady. Ja szybko załapałem i przyniosło to mi wiele radochy. Nawet jedna babka myślała, że to instruktor siedział za kierownicą :)

Można się było też przejechać po lesie off-roadową taxi – taki rajdzik też super sprawa takim współczesnym „tarpanem” ��

A największym powodzeniem cieszyły się oczywiście hostessy
(foto i publikacja za zgodą dziewczyn)

Ostatnia edycja:

bokciu

Banned
Najlepszy 125p "Kredens" :D
Widzę, że Onyx i Olmet również mieli swoje pięć minut. W sumie teraz żałuję - mogłem przyjechać.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Furki pierwsza klasa, szczególnie Ford, Dodge i Fiat 125p
Ostatnio fotka wisienka na torcie, bo gdzieżby inaczej ; )
Tą po lewej kojarzę chyba z innych targów.
Dobra relacja ;)

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dla mnie Hemi the Best :)
Co do tej z lewej, to już Caparzo też ją poznał :D
Były też inne niezgorsze :D
Wzrokowcy ;)

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Lolo długo nie pojeździłeś..

Cale dwa tygodnie :) Kasa na Suba wlasnie pojdzie sie kochac na opony. :)

Ale wiem czemu, bo nie opilem lakieru. Dzisiaj naprawiam ten blad...2 dni do tylu bede chodzil xd.

A co do autek.
Jak patrze na te kolorowe tuningi silnikow. Ladnie to wyglada, ale jakos mnie to nie kreci zbytnio. Wole standardowe przerobki silnika.

Trzeba wylaczyc tel. Bo zara glupoty bede pisal. :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie, wygląda to na niegroźny zadzior. Chyba, że zdjęcie nie oddaje rzeczywistego stanu i głębokości uszkodzenia.

Opona zlom. Prawie palucha idzie wsadzic.
Mam plyty jumbo do podworka poukladane, deszcz wymyl piasek pomiedzy nini i sa duze ostre ranty. A ze len jestem i co desz nie chce mi sie ich zasypywac, dodatkowo zapewne scialem zamocno zakret i... dupa. 2 szt. Trzeba kupic nowe.

Uzywek sie boje, bo czasem lubie poglupkowac. A w planach jest w przyszlym roku osiagnac magiczne 300km/h. Narazie 280km/h to moj maks.

Caparzo

New member
Bez reklam
Uzywek sie boje, bo czasem lubie poglupkowac. A w planach jest w przyszlym roku osiagnac magiczne 300km/h. Narazie 280km/h to moj maks.

Dobrze że sie przyznałeś, że mądry to ty nie jesteś...

Henry, też to zauważyłem że podobny, mogłby grać w jakimś strasznym filmie ;)

Borixon

Active member
Bez reklam
Lolo ostatnio na lotnisku widziałem gościa jak przypuszczam miał podobne marzenie jak Ty, tylko on popłynął na tyle ze licznik od Audi wydziargał sobie na przedramieniu z zaznaczeniem na 309km/h...

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Heh... az taki fascynat predkosci to ja nie jestem aby sie dziargac. Kiedys kojarze ze 300km/h to byl nie lada wyczyn, nawet specjalny klub byl - mozna bylo sie zapisac i dostac koszulke hehe.

Szkoda ze lotnisko w Borsku zamkniete. Tylko za specjalnym pozwoleniem dostepne. Byloby latwiej. Ale w niemczech do zrealizowania. Do 240- 250km jeszcze luzik, wogole nie czuc predkosci ale powyzej kazdy kilometr to adrenalina.

Pewnie takim Chironem lub innym typowo sporotowym autkiem 300km/h to pikus :).

@Caparzo ty to chyba do wszystkiego masz uprzedzenia. "Wyjdz do ludzi."

Ps. Kurna myslalem ze ubezpieczenie Autocasco w jakims stopniu pokryje uszkodzona opone, a okazuje sie ze opony, felgi, zawieszenie, elektryka (przegryziono przez gryzonie) itp nie wchodza w ubezpieczenie.
Tzn. Mozna dokupic - to sie nazywa All Risk, ale cena prawie 100% wiecej niz autocasco. A wyplaty sa limitowane.

Ostatnia edycja:

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Krzychu, ale ten twój młody podobny do ciebie ;)
Henry, też to zauważyłem że podobny, mogłby grać w jakimś strasznym filmie ;)
Na oczy Wam poszło, nie pijcie już samogonu z mety. Co, ja taki niewyraźny? :D
Przecież to ja, a syn foto robił :D
Ja z wiekiem młodnieje. Nie to co Wy, stare pryki ;)
Szkoda ze lotnisko w Borsku zamkniete. Tylko za specjalnym pozwoleniem dostepne. Byloby latwiej. Ale w niemczech do zrealizowania. Do 240- 250km jeszcze luzik, wogole nie czuc predkosci ale powyzej kazdy kilometr to adrenalina.
To gdzie te 280 osiągnąłeś? Chyba nie na publicznych drogach?
Pewnie takim Chironem lub innym typowo sporotowym autkiem 300km/h to pikus :).
.
400 to pikuś ;)

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Do góry