josemichus
Member
Ja daje szanse temu sklepowi. Zamowilem wlasnie swojego wymarzonego panasa 46py85. Trzymajcie kciuki
Dam znac po tygodniu czy wszystko ok 
MarekGr napisał:pkonrad - w czym telewizor kupiony z węgierskiego źródła różni się od telewizora kupionego od polskiego dystrybutora?
MarekGr napisał:Hoodzielec - wizytówka buyer100 z Allegro to jednak 91% pozytywnych komentarzy. Z tego wynika, że olbrzymia większość była zadowolona z zakupów a tylko nieliczni nie. Dlaczego więc uogólniasz na minus?
Federacja Konsumentów: "Często, kupując towar, otrzymujemy od sprzedawcy dokument gwarancyjny. W przypadku ujawnienia się wady wydaje nam się, że jest to jedyna podstawa do dochodzenia roszczeń i tylko od gwaranta.pkonrad napisał:(...)czyli defakto nie masz gwarancji na sprzęt.
Być może 15% negatywnych ocen to za duża liczba. Przeczytałem te komentarze - zauważyłeś, że np. są 3 negatywy od waldess (a więc 15%) wysyłane co kilkadziesiąt sekund? A odpowiedzi sprzedającego na negatywy (a w szczególności "dogadywanie" się kupującego i sprzedającego aby usunąć swoją wymianę zdań) nie wskazują wcale jednoznacznie winnego. Oczywiście nie powinno być żadnych "wpadek", ale realnie nawet najlepsze sklepy czy banki mają wpadki i niezadowolonych klientów. Tylko że one mają kasę na to, aby zatuszować takie sprawy. I zakładamy, że pozytywów nie wpisują znajomi właściciela a negatywów konkurencja.pkonrad napisał:(...)To nam daje juz zupełnie inny wynik - mniej niż 80% pozytywnych komentarzy.
MarekGr napisał:Federacja Konsumentów: "...W rzeczywistości jednak mamy prawo reklamować towar przede wszystkim u sprzedawcy, który ponosi odpowiedzialność ustawową (z mocy prawa) za sprzedany nam towar."
to moze ja dorzuce swoje 3 grosze... 01.08.2008 zlozylem w firmie Oskar Media na kamere Panasonica HDC-HS9 (nr zamowienia 108114). Zaplacilem za nia poprzez platnosci.pl dnia 05.08.2008. Do dnia 12.08.2008 wplata nie byla zaksiegowana (dowiedzialem sie tego piszac do nich maila,co sie dzieje z moim zamowieniem).Tym wieksze bylo moje zdziwienie,poniewaz link,za pomoca ktorego moglem sledzic zamowienie,pokazywal,ze platnosc za kamere zostala odnotowana. Przeslalem wiec 12.08 potwierdzenie przelewu mailem.Poniewaz na to juz nie bylo odpowiedzi,wiec wystawilem stosowna opinie na ceneo. W miedzyczasie probowalem sie jeszcze dodzwonic do tej firmy. Udalo mi sie dopiero w kolejnym dniu.Niemalze natychmiast po ukazaniu sie opinii na ceneo (moja ocena tego sklepu to: Zbych,Data napisania postu : 2008-08-12 15:39:51) ,status zamowienia zmienil sie na...odrzucony. w czasie rozmowy telefonicznej,konsultant wyjasnil mi,ze to efekt tej opinii na ceneo. Teraz w kolejnych mailach dowiaduje sie,ze nie zwroca mi pieniedzy,bo nie zostaly zaksiegowane (dzisiaj jest 14.08 a przypominam,ze pieniadze wplacilem 05.0uz1gm napisał:Złożyłem zamówienie na kamerę Panasonic zamówienie jeden dzień po Marku-Gr. (koresponowalismy) Przed południem w poniedziełek pieniądze nie były jeszcze zaksiegowane. Postanowiłem zrezygnowac z zakupu. Napisałem e-mail że rezygnuje z zakupu i pieniadze dzis przed południem były u mnie na kącie. Teraz żałuje bo kupił bym kamere jak Marek-Gr moze 2 dni pożniej ale taniej niż w sklepie. Spanikowałem ze zostane oszukany. W sumie skep wstosunku do mnie był uczciwy- nieterminowy ale uczciwy.
Ramzes765 napisał:Poza tym same negatywne opinie na forum a ludzie dalej ufaja ze ktos da im sprzet niemal za darmo... eh
Wybacz, ale to zwykła insynuacja. Jestem gotów podać ci moją komórkę na priv. Prawda była taka, że postanowiłem wymienić swoją starą Sony Hi-8 na coś nowszego, bo za kilka dni jadę na urlop i chcę zrobić dobre zdjęcia. Najpierw wybrałem e-cyfrowe.pl, bo wyglądała na "porządną" firmę blisko mego miejsca pracy i mógłbym osobiście odebrać kamerę. Niestety po złożeniu zamówienia poinformowano mnie, że czas realizacja powyżej 10 dni (dokładnie nie wiadomo kiedy), bo nie ma u dystrybutora. Zrezygnowałem, bo nie mogłem tyle czekać. Szukałem następnego sklepu gdzieś w Warszawie z rozsądną ceną i szybkim terminem realizacji - i postanowiłem spróbować z OskarMedia (mieli zdecydowanie najlepszą cenę - niższą o 400zł od najbliższej konkurencji - i stwierdzili, że mają kamerę na stanie). Mógłbym kupić oczywiście w renomowanym sklepie z bardzo dobrymi recenzjami i z odbiorem natychmiastowym i płatnością przy odbiorze za jedyne 3900 zł (MediaMarktsubaru75 napisał:Posty typu "wpłaciłem celowo, zaryzykowałem, udało się " jak dla mnie to posty pisane tą samą ręką, co założyła ten sklep.
Czy miałem iść za głosem stada wbrew temu, czego osobiście doświadczyłem? Właśnie to było niezwykłe, że było inaczej niż miało być. Jeśli można pisać opinię nagatywną na kilku forach, to dlaczego nie można pozytywnej?judzin666 napisał:co w tych zakupach,ktorych dokonales takiego bylo,ze sie udzielasz na wszystkich serwisach zakupowych (ceneo,skapiec,nokaut) i wypisujesz,jakie wspaniale i bez klopotow zakupy w oskarmedia poczyniles?
MarekGr napisał:...Zresztą tak naprawdę nikt nie wie, dlaczego to konto na Allegro zostało zablokowane (może po prostu przestali sprzedawać na Allegro i przerzucili się na sklep internetowy prosząc o wyłączenie konta?)...