Wg moich informacji sklep nando został przejęty. Działał wcześniej i widocznie jakoś sobie radzili.knot napisał:jedna rzecz mnie jeszcze dziwi zauważył ktoś że komentarze dotyczące "nando.pl" na ceneo są aż z przed roku dokładnie 2007-11-27 a najstarszy komentarz dotyczący "oskarmedia" jest z 2008-09-30 ?? to znaczyłoby że "nando.pl" było przed "oskarmedia" i działa już od roku ??
Policja działa b. wolno. A miejscowa policja z Ożarowa Maz. wiedziała o przekrętach oraz wiedziała że "firma" oddaje pieniądze i sprawa jest umarzana. Chcąc uniknąć całej papierologi proponowali czekanie. We wszystkich wcześniejszych sprawach kończyło się pomyślnie dla oszukanych. Zobaczymy jak będzie teraz.ptychoo napisał:Wczoraj około 9 dzwonie do BOK eCard z informacją o podejrzenia przekrętu i podaje linki do forum.
Po południu dostaje wiadomość że zostały już podjęte pierwsze kroki.
Dzisiaj się dowiedziałem że to oni zamknęli sklep i zablokowali przelewy.
To się nazywa działanie
Rozmawiałem z miejscową policją i twierdzili, że nic nie mogą zrobić.knot napisał:tzn. że to nie policja zablokowała im konto i stronę tylko eCard ?
coyot napisał:Nie będę pisał kto zamknął stronę bo uważam że nie musi to być teraz publicznie wiadome.
Może tak było. To jest tylko 20 tv, a powinno być przynajmniej kilkaset.Nordell napisał:Słuchajcie - nie wiem jak to jest ale kolega wpłacił pieniądze 2 dni temu tj 9 grudnia. Po południu dowiedziałem się o tej sprawie z nando.pl i powiązaniu z OskarMedia. Gość się zdenerwował, był na policji, wczoraj obdzwaniał i policje i ten sklep a dziś gdy się dowiedział o wczorajszej akcji odbierania kasy w Sochaczewie to równiez pojechał odzyskać kasę. Najpierw pod siedzibę prezesa potem do tego sklepu nando.pl. Kolo godziny 17 dostali telewizory a spod firmy wyjechał transport dpd z około 20 pudłami.
Nordell napisał:Słuchajcie - nie wiem jak to jest ale kolega wpłacił pieniądze 2 dni temu tj 9 grudnia. Po południu dowiedziałem się o tej sprawie z nando.pl i powiązaniu z OskarMedia. Gość się zdenerwował, był na policji, wczoraj obdzwaniał i policje i ten sklep a dziś gdy się dowiedział o wczorajszej akcji odbierania kasy w Sochaczewie to równiez pojechał odzyskać kasę. Najpierw pod siedzibę prezesa potem do tego sklepu nando.pl. Kolo godziny 17 dostali telewizory a spod firmy wyjechał transport dpd z około 20 pudłami.
Nie wiem jak UF cośtam to sobie załatwiło, ale kiedy w sierpniu i wrześniu pojawiła się masa opinii negatywnych dla Oscara, wszystkie wcześniejsze opinie zostały usunięte z Ceneo.knot napisał:witam ponownie, wysłałem do nich meila z żądaniem zwrotu pieniędzy na moje konto inaczej daje sprawe do prokuratury, zobaczymy czy odpowiedzą, jedna rzecz mnie jeszcze dziwi zauważył ktoś że komentarze dotyczące "nando.pl" na ceneo są aż z przed roku dokładnie 2007-11-27 a najstarszy komentarz dotyczący "oskarmedia" jest z 2008-09-30 ?? to znaczyłoby że "nando.pl" było przed "oskarmedia" i działa już od roku ??