[Nasze Zestawy AV] Się buduje :)

Borixon

Active member
Bez reklam
Nie rzuca się pereł między wieprze, tak i kabli z litego srebra nie godzi się rzucać bezpośrednio na podłogę między miedziane pospólstwo. ;)

Jeśli ktoś ma już system dopieszczony w każdym aspekcie, to już później zostają tylko podstawki pod kable itp.
To właśnie miałem na myśli, walory estetyczne będą in plus i tyle.

lobos

New member
Bez reklam
Właśnie... Dyzio z tego co pamiętam to jak byłeś na urlopie ktoś pytał o Twój ampli Yamahy.
Z resztą jak już postanowiłeś przyjść na stereo to pewnie ampli pojawi się w dziale sprzedaży ;-)
Fajnie się czyta takie teskty o kablach w cenie domu jako ciekawostkę a tu ktoś ma takie u siebie :)
Niby abstrakcja a jednak możliwe. Jak się ma miliony to w końcu na coś trzeba je wydawać :p

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Caparzo jak ty sie zamkniesz w swoim "swiecie" i nie dopuszczasz do siebie innych mozliwosci, rozwiazan czasem abstrakcyjnych to oznacza ze sie wypalasz...

Mnie uczono na studiach ze trzeba: "widziec las a nie pojedyncze drzewa". Moj harakter i logika uwielbia teorytyzowac, szukac rozwiazan, dowiadywac sie nowosci i rozkminiac zasade dzialania, uwielbiam sie klucic, zawsze, ale to zawsze szukam argumentow przeciwnych do ogolnie przyjetych.
Nigdy czarne nie jest dla mnie czarnym a biale bialym. (Banalnie prosto to udowodnic - wystarczy kupic lepszy monitor xD)

To ze w cos nie wieze (tak jak ty) nie oznacza ze nie bede szukal i drazyl tematu. Jest dyzio, jest okazja do poszerzenia swoich horyzontow, to ja wykozystuje. Dyzio buduje swoje doswiadczenie i wiedze inwestujac bardzo duzo czasu i pieniedzy, a ja praktycznie ta sama wiedze dostaje od dyzia zupelnie zadarmo (Dyzio tak, mozesz czus sie wykorzystany).

Jak przyjdzie kiedys czas ze bede mial okazje posluchac takiego zestawu jak dyzia i uda mi sie dostrzec roznice chocby w podstawkach pod kable to o ile bede bogatszy w wiedze, dzieki Dyziowi i jemu podobnych?

Jako kolejny dowod dla ciebie Caparzo mozna przytoczyc Einstaina, jego pierwsze prawa i poglady tez byly traktowane jak od swira, bylo miliony takich jak ty co posadzali go o glupote. A dopiero po kilku nastepnych latach, gdy wynaleziono nowszy/lepszy sprzet to udalo sie udowodnic ze jednak "ten swir" mial racje.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Dyzio, widzę, że masz kable zasilające Furutech i Wire World. Możesz je jakoś określić w krótkim porównaniu? Miałem w domu na testach, dlatego jestem ciekaw Twojej opinii.

Furutech przede wszystkim bardziej pompuje bas i powiększa scenę. Wireworld jest bardziej wygładzony moim zdaniem podobny do Gigawatta LC2 MK3, którego już sprzedałem.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany Yamahą zapraszam na priva. Również centralny Definitive Technology jest na sprzedaż.

A odnośnie grania: ja już po tylu doświadczeniach uważam, że wszystko ma znaczenie: łącznie z podstawkami pod kable, podstawkami pod sprzęty i rodzajem dywanu czy wykładziny, która leży na podłodze :).

Ostatnia edycja:

Rafal7

Banned
Caparzo jak ty sie zamkniesz w swoim "swiecie" i nie dopuszczasz do siebie innych mozliwosci, rozwiazan czasem abstrakcyjnych to oznacza ze sie wypalasz...
Że co że jak nie widzi sensu okladania kabla otulina lub zrobienia z niej podkladki pod kable to sie wypala?

Czytasz to co piszesz?
Moze Tobie sie cos gdzies wypaliło?

Mnie uczono na studiach
Piszesz o podkładkach z otuliny na rury i jeszcze przyznajesz się ze masz studia?

Moze nie czytaj za dużo rożnych for bo zaczynasz fiksować.:fool:

lobos

New member
Bez reklam
Dyzio, jaki masz telefon? Pytam, bo te zdjęcia... :sad:
Nokia 3310, która nie miała aparatu robiła chyba lepsze :p ;-)
Nie chodzi mi o to, żeby były z lustrzanki tylko zastanawia mnie jaki telefon na dzień dzisiejszy robi je takie kiepskie?

Pany, nie przekomarzjata się, bo zaśmiecacie... ;-)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli ktoś jest zainteresowany Yamahą zapraszam na priva. Również centralny Definitive Technology jest na sprzedaż.

Male pytanie.
U ciebie w kinie ten centralny i surroundy graja razem z Kefami na Yamashe? Bo rozumiem ze miales na tym zrobione kino 5.2

Nie klucilo sie to ze central z innej firmy a fronty z innej?
Subwofer z tego centrala tez miales podpiete i jeszcze dodatkowo dwa rele?

Napiszesz cos szerzej na temat tego centrala?

Ostatnia edycja:

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
To jest ten centralny: Definitive Technology CS-8080HD
Moim zdaniem centralny jeden z najlepszych na rynku. Sam potrafi nagłośnić całe pomieszczenie. Ma dodatkowo podłączenie pre z wyjścia centralnego amplitunera.

Kolumny frontowe to KEF R900, surround też Definitive Technology, 2xREL T5
Nic się nie kłóciło, Yamaha dzięki mikrofonowi robiła całą robotę. Dodatkowo na front podłączona do MA 8000.
Docelowo KEFy chcę zmienić na Focal Sopra No2 lub Rockport Atria. Wszystko zależy od odsłuchów w garażu.

Ostatnia edycja:

lolo2

Well-known member
Bez reklam
No właśnie czytam o tym centralu taki dziwny jakiś "półaktywny", ten subwofer który jest w nim też używałeś? Miałeś go też wpięte do ampli, czy używałeś tylko rele?
W ampli podpina się go pod wyjście dla suba, czy pod preout Centrala?

Przespałem się z myślą o twoim Relu ciekawa opcja, ale jednak będę rozglądał się za czymś z przednim głośnikiem, nie dolnym tak jak w relu. Więc zagości u mnie velodyne lub Klipsh 115.

Na tę chwilę najsłabsze ogniwo u mnie Ampli (który lada moment dojdzie) no i central. Wczoraj film chciałem obejrzeć i taką dziurę w dźwięku mam na przodzie że rozglądam sie powolutku za głośnikiem centralnym. Dasz na PW jakiś targret cenowy ile będziesz wołał za tego centrala? Informacje zachowam dla siebie.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Definitive Technology CS-8080HD podpina się pod preout Centrala. Właściwie to ten sam centralny może nagłaśniać całe pomieszczenie. Nieraz mi się zdarzyło zapomnieć włączyć MA :)
RELe już właściwie sprzedane.
Co do ceny centralnego pomyślę i napiszę.

werf

Active member
Bez reklam
To jest ten centralny: Definitive Technology CS-8080HD
Moim zdaniem centralny jeden z najlepszych na rynku. Sam potrafi nagłośnić całe pomieszczenie. Ma dodatkowo podłączenie pre z wyjścia centralnego amplitunera.

Kolumny frontowe to KEF R900, surround też Definitive Technology, 2xREL T5
Nic się nie kłóciło, Yamaha dzięki mikrofonowi robiła całą robotę. Dodatkowo na front podłączona do MA 8000.
Docelowo KEFy chcę zmienić na Focal Sopra No2 lub Rockport Atria. Wszystko zależy od odsłuchów w garażu.

Skoro kręcisz się koło tego dystrybutora nie korci cię Wilson Benesch na odsłuch ?
Rok temu na AS duet Electrocompanietem miazga

lobos

New member
Bez reklam
Ooo... to zapowiada się niezła rewolucja w garażu ;-)
Teraz to już powoli wszystko będzie z kosmosu :)
P.s. czyli R900 będą niedługo na sprzedaż?
Ciekawe jaką cenę zaproponujesz?

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Ooo... to zapowiada się niezła rewolucja w garażu ;-)
Teraz to już powoli wszystko będzie z kosmosu :)
P.s. czyli R900 będą niedługo na sprzedaż?
Ciekawe jaką cenę zaproponujesz?

Super okazja dla Henrego, no chyba ze Krzysiek sie skusi. R900 napewno szybko pogoni.

werf

Active member
Bez reklam
Zdaje się że te Wilson Benesch ACT 1 coś około 20₤ za parę
w tym roku grał inny model,to już nie było to

Attachments

• 6088.jpg
    6088.jpg
    24,6 KB · Wyś: 53

lobos

New member
Bez reklam
Ooo... znalazł się Kolega, który pytał o ampli ;-)
Pisz na priv do Dyzia to się dogadacie ;-)

P.s. te Focale przepiękne! Czerwone na fazę bym wziął :)

Ostatnia edycja:
Do góry