[Nasze Zestawy AV] Się buduje :)

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Strojenie pod dany sprzet, tego kompletnie nie rozumiem.

To nie lepiej kable zrobic z czystej miedzi lub srebra a stroic cale kolumny wzmacniaczem... powinny byc jakies pokretla do strojenia i sprawa zalatwiona.
Jak dla mnie dziwne podejscie producentow audio aby kablami stroic.

Rafal7

Banned
Bardzo dobre podejście producentów.
Bardzo dobry patent na znalezienie debila i wyciągnięcie z niego pieniędzy.
Zobacz jak to oko przyciąga.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Bardzo dobre podejście producentów.
Bardzo dobry patent na znalezienie debila i wyciągnięcie z niego pieniędzy.
Zobacz jak to oko przyciąga.

Proszę nie pisz takich komentarzy w moim wątku. Ja bardzo szanuję Transparent Audio. Na ostatnim Audio Show poznałem konstruktora Johna Zimmera i pasję, którą się kieruje przy tworzeniu. A cena to jak zwykle rzecz względna.

Borixon

Active member
Bez reklam
160 luji za kable, abstrakcja, wiadomo wszystko dla ludzi.
Ciekawi mnie ile kosztuje materiał do produkcji takiego kabla i roboczogodzina, a ile jest marży...

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Wczorajszy remanent w garażu :)

IMG_0199.jpg
[/url]image url[/IMG]

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Nie jest az taki duzy ten garaz :)

Jedno mnie ciekawi, nie inwestujesz w usttoje akustyczne?

A druga sprawa, skoro i tak bawisz sie w rozne fanaberie. Wierzysz w podstawki pod kable?

Na konkurencyjnym forum, pewni zapalency pisali ze jest roznica i ze na "probe" mozesz kupic gabke ta do izolacji rur centralnego. Pociac na 5cm podkladki i wcisna w nie kable aby nie lezaly na ziemi tylko w gabce. Brzmi troche SciFi ale sam jestem ciekaw wyniku i twojej opinni (proste i szybkie do wykonania). Dyzio Podejmiesz wyzwanie?

Ps. No chyba ze masz juz podstawki to nie bylo, tematu.

Ps2. Kapusta odrazu daruj sobie komentarze i uszanuj watek.

dyzio4

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z ustrojów akustycznych mam zbudowane: ściany - fermacell akustyczny i sufit barrisol akustyczny. Więcej nic nie trzeba, ponieważ jak sam zauważyłeś przestrzeń jest nieduża.
Odpowiadając na drugie pytanie: tak, będę próbował łącznie z nowym stolikiem antywibracyjnym :). Wpływ na pewno będzie :)

Borixon

Active member
Bez reklam
Przestań z podstawkami pod kable, oczywiście nie mam nic do ludzi, którzy takie podstawki kupują ale chyba nie sądzisz że to wnosi jakieś zmiany w dźwięku, robiliśmy z kolegą testy na grubym sprzęcie w odwalonym na full pokoju odsluchowym i kompletnie nie odczuwam różnic. Autosugestia to coś z czego trzeba się wyleczyć i tyle, LOLO nie słuchaj bzdur.

lolo2

Well-known member
Bez reklam
Heh, czyli odrazu skaczesz na gleboka wode. Czyli wiemy juz, dlaczego wzioles sie za remanent :)

No nic czekam na wyniki, chociaz zapewne i tak w nie nieuwieze, nie doroslem jeszcze do takich rzeczy.

Ciekawym, naukowym doswiadczeniem byloby jakbys wypozyczyl jakis analizator dzwieku i daloby sie porownac widmo akustyczne bez podkladek i z podkladkami. Czy bylyby roznice. Byloby raz na zawsze udowodnione i basta. (Mowa tu o amatorach, bo profesjonalistom zapewne nic nie trzebabudowadniac).
No ale skad takie ustrojstwo wziasc to nie mam pojecia.... xD

Caparzo

New member
Bez reklam
Nie jest az taki duzy ten garaz :)

Jedno mnie ciekawi, nie inwestujesz w usttoje akustyczne?

A druga sprawa, skoro i tak bawisz sie w rozne fanaberie. Wierzysz w podstawki pod kable?

Na konkurencyjnym forum, pewni zapalency pisali ze jest roznica i ze na "probe" mozesz kupic gabke ta do izolacji rur centralnego. Pociac na 5cm podkladki i wcisna w nie kable aby nie lezaly na ziemi tylko w gabce. Brzmi troche SciFi ale sam jestem ciekaw wyniku i twojej opinni (proste i szybkie do wykonania). Dyzio Podejmiesz wyzwanie?

Ps. No chyba ze masz juz podstawki to nie bylo, tematu.

Ps2. Kapusta odrazu daruj sobie komentarze i uszanuj watek.

Pamiętaj że ja z kapustą jesteśmy z tego samego frontu :p a że o mnie nie wspomniałeś tosie wypowiem:D myślałem że jesteś poważnym człowiekiem :p podstawki pod kableto abctrakcja a oklejanie kabli otuliną do rur ??!?!?!.... Litości!! Jak można na coś takiego wpaść?! Jesteś omamiony głupotami a przez takie głupoty szerzy sie herezje a potem miliony durnych tematów z pytaniami czy słychać różnice. To jest tylko walor estetyczny.

Dyzio,w tym garażu jestkupa forsy, nie możesz postawić salk kinowej jako osobnego budynku? I wtedy tam ładować kase?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Dyzio, widzę, że masz kable zasilające Furutech i Wire World. Możesz je jakoś określić w krótkim porównaniu? Miałem w domu na testach, dlatego jestem ciekaw Twojej opinii.

Drunk

New member
Bez reklam
Nie rzuca się pereł między wieprze, tak i kabli z litego srebra nie godzi się rzucać bezpośrednio na podłogę między miedziane pospólstwo. ;)

Jeśli ktoś ma już system dopieszczony w każdym aspekcie, to już później zostają tylko podstawki pod kable itp.

Do góry