Sharp RD2 - wszystko o serii

jedwym

Klub HDTV.com.pl
vip
-

A co to jest za złącze w RD2E, gdzie można włożyć karte Cyfry+ po kupnie Aston CAM? Po co wogóle ono jest? I tak nie można bezpośrednio podpiąć Cyfry+ do tego TV.

kuba380

New member
kiki mogl bys porownac Sharpa rd2e do Toshiba 42X3030D ?? jak nie masz takiej mozliwosci to chociaz powiedziec czy jest warty swojej ceny! i bede glownie Tv wykorzystywal do grania :p ale przedewszytkim daj porownanie do Panasonic TX 32LX70F :cool::cool: jutro mam nadzieje ze wrzucisz testy :p:eek::D

kaszawgarnku

New member
helper napisał:
Moim zdaniem seria RD2 Sharpa jest idealna przede wszystkim do sygnału SD (wygrywa z serią XD). Przy sygnale HD większość TV potrafi się wykazać.
Co do LC42XL1E (100Hz full HD) to myślę, że po wakacjach kupisz go za nie więcej niż 8k pln.

a kiedy twoim zdaniem bedzie mozna kupic 42 rd2 w dobrej cenie i jakiej ? pozdr

kuba380

New member
zlancze Componet przyjmuje obraz 1080i a HDMI 1080p czyli FULLHD!! wejscie componet mozna podpiac platforme N czy Cyfre+HD bo oni nie maja obrazu 1080p tylko 1080i czyli nie bedziesz marnowal wejscia HDMI!!ale jak chcesz to oczywiscie mozesz podpiac N czy cyfre+HD pod HDMI ale jak nie masz juz miejsca mozesz spokojnie podpiac przez Componet;) nie jestem na 100% pewny ale chyba mam z tym podpinaniem racje:pkiki napisz kiedy dasz testy :confused::D

Xardas

New member
>ortax360

dzieki za tescik - wzchodzi na to ze jest to bardzo dobry lcd nadajacy sie do wszystkiego (czerń na poziomie dobrym - ale nie to co w plazmie)

ja czekam jeszcze na nowego sharpa - dla mnie minimum to 40-42 a docelowo 46 - mysle o xd1 ale poczekam na nowa serie full hd ze 100Hz - chyba ze rd2 jakies wieksze modele sie pojawia

Xardas

New member
LCD z ekranem 42” 100Hz LC-42RD2 SHARP

Czas reakcji matrycy: 6 ms
Jasność: 500 cd/m2
Kontrast średni: 1800/1
Dynamiczny współczynnik kontrastu: 10000/1

czyli 2ms wiecej w poronaniu do 32-37

kuba380

New member
Xardas napisał:
LCD z ekranem 42” 100Hz LC-42RD2 SHARP

Czas reakcji matrycy: 6 ms
Jasność: 500 cd/m2
Kontrast średni: 1800/1
Dynamiczny współczynnik kontrastu: 10000/1

czyli 2ms wiecej w poronaniu do 32-37

Sharp 32 i 37 matryce maja 6ms :p

jedwym

Klub HDTV.com.pl
vip
Nie, nie.

Mi chodzi o Common Interface. Do tego można chyba podpiąć moduł Aston i włożyć karte Cyfry+. Ale po co wkładać do tego taką karte?

kuba380

New member
nie wiem czy on to ma! jest to kieszen na dwa moduły warunkowego dostepu (3V, 5V) montowana wewnatrz komputera w wolny slot PCI.!! to jest do komputera a nie do TV:p;)kiki testy:p:D:D:blagam:

kocur108

New member
nie zapominajcie że ten model jest wyposażony w tuner TV cyfrowej naziemnej, a tam można zakodować sygnał, czyli potrzebna będzie karta do uzyskania uprawnień

Do góry