motobartcompany
New member
Otwierasz klapke w pilocie i przycisk demo
piotrwzk napisał:to w końcu jaki jest czas 4ms czy 6ms? Czy są różne modele/kraj produkcji? Jakieś różnice? Myślałem że wszystkie są Made in Japan
Cube822 napisał:Model 32" i 37" ma czas 4 ms , 42" ma juz 6 ms i gorszy kontrast
piotrwzk napisał:Cy ktoś może mi podaćwymiary opakowania 37rd2e? zastanawiam się czy wejdzie mi do ibizy (po złożeniu tylnej kanapy). Jak należy przewozićTV? Może leżeć, a jeżeli tak to czy matrycą w górę lub dół?
motobartcompany napisał:Nie chce się z tobą spierać, ale widziałem modele 37 calowe i miały na nalepce 6ms.
Cube822 napisał:Nie musimy sie wcale spierac, jest przeciez test/porownanie na forum Sharpa 37" RD2 i tam dokladnie jest napisane,ze czas matrycy wynosi 4 ms.
Widzę ze Sharp także ma overscan i obcina obraz po komponencie.
Rudeford napisał:Tak jak pewnie wcześniej wyczytałeś testowałem RD2 na konsoli i tu przewagę ma P80(mniej zaciąga). Ogólnie JVC ma lepsze formatowanie, kolory i czerń, która jest powiedzmy w ciemnych scenach wyblakła a nie granatowa, osobne wejście komponent. Dźwięk najlepszy jaki może być w LCD. Jakość SD jest na obu dobra, zresztą jak sam napisałeś każdy widzi co innego![]()
Awaryjność? JVC jest raczej mało popularną marką w porównaniu z Sharpem nie mówiąc już o Samsungu więc o awaryjności się nie wypowiem. Piszesz, że Sharp jest staranniej wykonany, skąd to stwierdzenie? Moim zdaniem to P80 wykonane jest solidniej i wygląda lepiej. Wszystkie materiały są dobrej jakości a i wykonanie np. błyszczącej ramki bdb(brak pofałdowań itp.) Podsumowując z tych dwóch wybrałem JVC, oczywiście uprzednio testując oba. Tobie też radzę wybrać się na testy nawet z własnym DVD i ulubionym filmem pod pachą, choć z dostępnością JVC może być problem. Prędzej znajdziesz go w jakimś małym salonie RTV niż w MM.
Pozdrawiam
piotrwzk napisał:przyglądałem się ostatnio w saturnie RD2E i XD1E i ten pierwszy z 100HZ ON wypadł lepiej głównie na SD. Cy to smużenie jest tylko na wejściu PC? Ja widziałem n-ke przez component i było ok.