piotrwzk napisał:nierozumiem w jaki sposób jest możliwe smużenie jeżeli czas jest 4ms
Ja mam panasonica 32lx600 z czasem 8ms i prawie nic nie smuży a tu jest jeszcze 2 razy szybciej
Rudeford,dziekuję za odp.Rudeford napisał:Tak jak pewnie wcześniej wyczytałeś testowałem RD2 na konsoli i tu przewagę ma P80(mniej zaciąga). Ogólnie JVC ma lepsze formatowanie, kolory i czerń, która jest powiedzmy w ciemnych scenach wyblakła a nie granatowa, osobne wejście komponent. Dźwięk najlepszy jaki może być w LCD. Jakość SD jest na obu dobra, zresztą jak sam napisałeś każdy widzi co innego![]()
Awaryjność? JVC jest raczej mało popularną marką w porównaniu z Sharpem nie mówiąc już o Samsungu więc o awaryjności się nie wypowiem. Piszesz, że Sharp jest staranniej wykonany, skąd to stwierdzenie? Moim zdaniem to P80 wykonane jest solidniej i wygląda lepiej. Wszystkie materiały są dobrej jakości a i wykonanie np. błyszczącej ramki bdb(brak pofałdowań itp.) Podsumowując z tych dwóch wybrałem JVC, oczywiście uprzednio testując oba. Tobie też radzę wybrać się na testy nawet z własnym DVD i ulubionym filmem pod pachą, choć z dostępnością JVC może być problem. Prędzej znajdziesz go w jakimś małym salonie RTV niż w MM.
Pozdrawiam
pchola napisał:No to pewnie niedługo się przekonam czy ta cena, która wcześniej podawałem to ściema jak niektórzy sugerują
Szczeże mówiąc mam nadzieje, że nie![]()
Rudeford napisał:>>jerry67
Zaciąganie w JVC jest mniej widoczne ale o ile to trudno określić, może z 30-50%? mniejsze. P80 także przy formatowaniu rozciąga boki obrazu, może robi to tylko bardziej subtelnie. Zresztą nie wnikam w to, ważne, że efekt końcowy jest zadawalający. Matrycy IPS nie posiada żaden z tych LCD, ma ją Panasonic LX70 i 700 oraz starszy LX600. W tych matrycach faktycznie wyeliminowano w 90% smużenie czy zaciąganie kolorów. Jeśli brak smużenia jest dla Ciebie priorytetem to może lepiej wybrać właśnie Panasonica LX70? Cena 3150(Agito), dobrze odbiera z SD, brak kątów, jedynie czerń jest gorsza, bardziej granatowa w porównaniu z JVC. Nie chce mieszać ale jeśli w grę wchodzi rozmiar 32” to zdecydowanie Panas jest na pierwszym miejscu z całej tej trójki(cena/jakość). Na koniec napisze, że z każdego z tych LCD będziesz zadowolony w szczególności przy 32” z 2,5-3m. Ja mam 37” i odległość max 2,4 więc wszystkie niedoskonałości obrazu są bardziej widoczne. Jednak z drugiej strony widać więcej szczegółów w sygnale HD(np. z konsoli czy N-ki) więc może jednak 37"???
>>pchola
Jeśli mają go na stanie i jest to pewny sklep, dodatkowo polska gwarancja to tylko go brać.
Pozdrawiam
P.S. W razie co wyprę się wszystkiego co tu napisałem![]()
bobik007 napisał:jerry jako posiadacz panasa 32lx700, powiem, że tv gra super (100hz to jest to), podłączonony mam tuner ferdka 8800, dvd, ostatnio testowałem ps3...kanały sd wiadomo w zależności od nadawanego sygnału, ale z reguły dobrze, hd bajka, dvd również bardzo dobrze, ps3 miazga, szczególnie filmy na blurayu...jest tylko jedno "ale".tv jest za mały!!skurczył mi się dość szybko,oglądam gdzieś z 2-2,5 metra i już zastanawiam się nad zmianą i w kręgu zainteresowań jest 37rd2e lub 37p80, także jak masz trochę więcej gotówki polecam 37 i więcej cali
![]()
jerry67 napisał:co jest z tą marką?
po prostu jest mniej popularna wśród lcd? Co wcale nie musi oznaczać
gorsze.
jerry67 napisał:Dzięki Bobik,no to mam mętlik zupełny,bo do modeli wybranych ma dołączyć Panas.?
Jak z menu w Panas.?
Co jesteś w stanie wybrać z kręgu zainteresowań,i dlaczego?
Mając do dyspozycji osiedlową kablówkę i może z czasem konsolę.
pozdrawiam.
Rudeford napisał:Dokładnie tak, dodatkowo przyczyniają się do tego sprzedawcy np. MM, którzy odradzają telewizory JVC. Kumpel dziwił się dlaczego nie kupiłem Samsunga czy Sony, ale po wizycie u mnie już gada inaczej. Ilość opcji menu jest troszkę większa w JVC np. podświetlanie czy opcje dźwięku.
Jak odpowiednio się skalibruje obraz to oczka nie męczą się. Przed LCD-kami miałem 28” kineskopowca i zupełnie inaczej urządzony pokuj, co by odległość była jak największa. Teraz wręcz przeciwnie. LCD jest stabilne i jeśli tylko nie przesadzisz z kontrastem to bije na głowę najlepsze 100Hz kineskopowce. Panasonica miałem przez 5 dni jednak zdecydowałem, że musi być 37” i pojechał do sklepu(LOBO z Poznania-zero problemów z zwrotem) Wole lekkie smużenie w grach niż kiepską czerń. Teraz nawet Obcego 2 ogląda się świetnie przy zgaszonym świetle
Pozdrawiam