kiki napisał:ceny podaję tylko na priw.
Golibroda napisał:To chociaż powiedz z jakich sugerowanych do jakich sugerowanych ??
P.
kdorabia napisał:mam jednak pewien problem, bycmoze juz ktos sie napotkal na to i moze mi pomoc, mam laptop - MacBooka, w nim jest zlacze miniDVI, mam przejsciowke miniDVI->DVI, nastepnie zakupilem kabel DVI-HDMI, niby wszystko super, ale gdy podlaczam pod telewizor to wyswietla komunikat ze nieprawidlowy sygnal i nic nie chce isc, a czasami wyskakuje na chwile rozszerzona czesc pulpitu (ale to tylko gdy ustawie 800x600 - zadna wyzsza sie w ogole nie zalacza) - ale gdy na to rozszerzona czesc pulpitu przenosze okno to obraz przerywa i z powrotem komunikat ze nieprawidlowy sygnal, probowalem wszystkiego nie wiem co zrobic
laptop pracuje pod wodzami Windowsa XP, wiec nie jest to chyba wina samego systemu czy ktos jest w stanie mi pomoc?
sin111 napisał:1. Ma ktos problemy z odtwarzem filmow blu-ray na pelnym ekranie. Wszystkei filmy maja paski u gory i dolu - niezaleznie czy dam w menu obrazu pelny czy piksel na piksel - jak jestesmy przy oddaniu full hd - 1920 x 1080 pixeli wiec powinno byc na calej wielkosci ekranu a tymczasem paski wystepuja. Wie ktos czy i jak da sie to zmienic.
2. Przy odtwarzaniu z dekodera Ferguson 8900 przez HDMI opcje rozszerzenia ekranu sa tylko piksel na piksel oraz pelny - nie ma innych mozliwosci zmiany obrazu - w instrukcji na stronie 29 pisze ze jest wiecej opcji ale ja ich nie mam...
janla napisał:Jaka masz grafike w tym jabolu?
Jesli masz nVidia lub ATI to sprawdz ustawienia wyswietlania wielu ekranow w nView/CCC. Jesli masz ustawiony wyswietlacz pojedynczy to zmien na clone.
pozdrawiam,
Janusz
Mogę tylko dodać do tego co napisał Krzynek, że prawdopodobnie nie ma dużo filmów w formacie 16:9 na bluray i na takie widocznie nie trafiłeś. Co do Fergusona to osobiście nie miałem z nim doświadczeń, ale sprawdź czy ma opcje zmiany rozdzielczości na wyjściu HDMI typu 576i, 576p, 720p, 1080i. Jeśli tak, ustaw na 576p, a wtedy będziesz mógł skalować ekran w telewizorze w pełnym zakresie. Pozbędziesz sie wtedy bocznych pasów, a jak już będziesz miał co oglądać na kanałach HD, co bywa rzadko, możesz sobie przestawić na 1080i lub 720p.sin111 napisał:1. Ma ktos problemy z odtwarzem filmow blu-ray na pelnym ekranie. Wszystkei filmy maja paski u gory i dolu - niezaleznie czy dam w menu obrazu pelny czy piksel na piksel - jak jestesmy przy oddaniu full hd - 1920 x 1080 pixeli wiec powinno byc na calej wielkosci ekranu a tymczasem paski wystepuja. Wie ktos czy i jak da sie to zmienic.
2. Przy odtwarzaniu z dekodera Ferguson 8900 przez HDMI opcje rozszerzenia ekranu sa tylko piksel na piksel oraz pelny - nie ma innych mozliwosci zmiany obrazu - w instrukcji na stronie 29 pisze ze jest wiecej opcji ale ja ich nie mam...
kdorabia napisał:mam jednak pewien problem, bycmoze juz ktos sie napotkal na to i moze mi pomoc, mam laptop - MacBooka, w nim jest zlacze miniDVI, mam przejsciowke miniDVI->DVI, nastepnie zakupilem kabel DVI-HDMI, niby wszystko super, ale gdy podlaczam pod telewizor to wyswietla komunikat ze nieprawidlowy sygnal i nic nie chce isc, a czasami wyskakuje na chwile rozszerzona czesc pulpitu (ale to tylko gdy ustawie 800x600 - zadna wyzsza sie w ogole nie zalacza) - ale gdy na to rozszerzona czesc pulpitu przenosze okno to obraz przerywa i z powrotem komunikat ze nieprawidlowy sygnal, probowalem wszystkiego nie wiem co zrobic
laptop pracuje pod wodzami Windowsa XP, wiec nie jest to chyba wina samego systemu czy ktos jest w stanie mi pomoc?
pzdr,
konrad
Mam 46XL2E i dokładnie ten sam efekt. Byli u mnie goście z UPC dwa razy... wymieniali dekoder, ale bez rezultów. Na wszystkich kanałach zakodowanych jest ten efekt... po prostu przedpotopowy dekoder nie wyrabia. Jeden z techników powiedział mi, że widział to już na wielu LCD. Ostatecznie UPC zajęło stanowisko, które w skrócie (i złośliwie) można określić tak: "Nic z tym nie możemy zrobić, a jak dalej będzie pan zgłaszał problem, to wypowiemy umowę". Pozostaje czekać na sygnał cyfrowy - dziś jakieś szczegóły mają ogłosić.mogiel napisał:druga sprawa - mam dostep do 3 kanalow Canal Plus przez takie dziwne pudelko GENERAL INSTRUMENT i kolejny zonk ... wlasnie na tych trzech platnych kanalach prawy boczny koniec ekranu (tak ze 1cm szerokosci, moze mniej) faluje, tak jakby sie rozmazywal, nie wiem jak to nazwac... czy ktos z Was mial taki efekt ? ten efekt jest tylko na tych 3 kanalach, reszta jest okej.