Chciałbym się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum. Po wielodniowym przeglądaniu różnych wątków i testów na różnych forach oraz porównaniach w naturze w MM mój wybór padł na ten właśnie telewizor. Postanowiłem go kupić. Jako, że jestem laikiem w tych sprawach, a i telewizję oglądam rzadko ( z powodu zbyt małych odstępów czasowych pomiędzy serialami oglądanymi przez żonę) chciałem jeszcze upewnić się, że dokonałem właściwego wyboru. Otóż będzie on wisiał na nasłonecznionej do godz. 10 ścianie , a odległość do miejsca, z którego będę go oglądał wynosi ok. 3m. Do tej pory posiadam ( nie ja - żona ) plazmę Panasonica, ale jest on umieszczony na ścianie, na którą nie padają bezpośrednio promienie słoneczne i nie ma z tym problemu. Telewizję będę oglądał przeważnie wieczorem, ale w dni wolne zdarza się włączać także od rana. Czy w takiej sytuacji telewizor sobie z tym poradzi? Przepraszam za trywialne pytania, ale jestem tak jak wcześniej napisałem w tych sprawach zielony. Rozważałem różne marki Sony KDL55W905, Samsung UE55F8000, Philips 60PFL8708, Panasonic 60DT60. Może któryś z nich byłby odpowiedniejszy? Dodam tylko, że priorytetem dla mnie jest dobry obraz, a telewizor będzie wykorzystywany do oglądania programów i ewentualnie DVD. Proszę o potwierdzenie poprawności wyboru i ewentualne pokierowanie mnie do odpowiedniego ( taniego) sprzedawcy.