Seria TCL EC78: wyjątkowy obraz zasługuje na niesamowity dźwięk

Pinto19

Member
No to teraz coś na osłodę, względem ver. 179 którą wcześniej posiadałem:

1. Działa poprawnie Player
2. Jest głośniej (poziom głośności na 30 to tak jak kiedyś na 50)
3. Doszło kilka opcji w menu obrazu takie jak wygładzanie, czy Micro dimming w 2 opcjach (niskie, wysokie)

A to co napisałem wcześniej czyli YouTube w 4k prawdopodobnie wcześniej też tak działało, więc myślę że zdecydowanie nic nie zepsuli, ale też nie za wiele poprawili...

Pinto19

Member
Funkcja wygładzania na pierwszy rzut oka nie wnosi nic... nie zagłębiłem się jednak mocniej w tą technologię :p Tak na serio może gdzieś tam widać jakąś różnicę, ale jest ona marginalna.

Mnie osobiście najbardziej dobija to szarpanie obrazem czy też cofanie klatki jakkolwiek by to nazwać, bo problem jest poważny, a rozwiązania brak... To co podpowiada infolinia TCL to kpina... :(

Ostatnia edycja:

maciekmm

Member
Na maile nie odpisuja. Dzien przed pojawieniem sie nowego oprogramowania nic o nim nie wiedza. Proponuje pisac na facebooku tcl polska o problemach. Byc moze wtedy je ktos zauwazy.

miniu270582

New member
Czy ktoś może sprawdzić działanie Dolby Vision na Netflixie? Oglądam właśnie Designated Survivor i nie działa DV. Na v218 działało bez problemu.

adas81

Member
Działa trochę szybciej i płynnie menu ustawień, takie szybkie spostrzeżenie. W menu z aplikacjami pojawiła się ikona przyśpieszenia systemu obok ikony ustawień w górnym prawym rogu, taka tarcza. Jeśli chodzi o ten serial to nie wyświetla mnie się nic, to znaczy to DV.
A tak w ogóle to jak sprawdzić czy działa. Włączyłem też ten 6 underground i też się nic nie wyświetla, jak to sprawdzić. Wiem, że jak włączałem po USB ten film w 4k to pokazała się napis, a tu nic. Może zależy to też od szybkości łącza?

Ostatnia edycja:

Karol1976

Active member
Bez reklam
Przestańcie kupować "buble " i przestańcie słuchać pewnych osób ( nie będę wymieniał kogo " które tak "zachwalają "
Na 99% już lepszy byłby nawet jakiś panasonic niż te tcl , że ma słaby smart ? dokupuje się przystawkę i mam smarta

Kiedy przejrzycie na oczy wreszcie ? Hit Reklamowy i marketingowy przez osoby i napalcie się a potem a to nie działa a tamto nie działa

adas81

Member
Zrobiłem test sieci w ustawieniach na Netflixie i pokazało mi 12,8Mb/s. Może jak wcześniej pisałem szybkość ma też znaczenie

miniu270582

New member
Przestańcie kupować "buble " i przestańcie słuchać pewnych osób ( nie będę wymieniał kogo " które tak "zachwalają "
Na 99% już lepszy byłby nawet jakiś panasonic niż te tcl , że ma słaby smart ? dokupuje się przystawkę i mam smarta

Kiedy przejrzycie na oczy wreszcie ? Hit Reklamowy i marketingowy przez osoby i napalcie się a potem a to nie działa a tamto nie działa

Czy kolega ma TCL-a, że tak się przejął naszymi losami?
Podziękujemy za rady; sami sobie poradzimy.
Ja np. nie kupiłem za czyjąś poradą, tylko z własnej i nieprzymuszonej woli.
A tak swoją drogą, po co kupować smart tv i jeszcze do niego przystawkę. To tak jakby kupić auto, a drugi mocniejszy silnik wozić na przyczepce.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

miniu270582

New member
Po prostu włączasz film i w lewym górnym rogu pojawia się symbol Dolby Vision. Jeżeli jest to w ustawieniach obrazu masz Dolby Vision i do wyboru tylko jasny lub ciemny. Jeżeli nie działa DV to wtedy masz normalne tryby: film... itd.
Co do szybkości połączenia to mam łącze raczej wolne ok 28Mb/s dzielone dodatkowo z telewizją internetową.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ostatnia edycja:

Kingistu

Member
Ja zauważyłem, że w nowej wersji 252 zaczęło działać sterowanie głosowe ale tylko po angielsku. Przy języku polskim brak w ogóle takiej opcji po zmianie na ang. można włączyć GH i można gadać z TV

kayzer93330

New member
Witam,
*** Aktualizacja v.252 jest dobrze dostępna, została zainstalowana skutecznie poprawia stabilność systemu przynosi asystenta Google, ale utrzymują się 3 główne problemy, a mianowicie wiele osób narzeka na to:

*** 1) poświata i szarpnięcia niektórych kreskówek na TNT.
*** Nie jest to problem z anteną, ponieważ inny telewizor podłączony do tej samej anteny nie ma tego problemu
*** Inni ludzie zgłaszali na forach ten sam problem, co ja.
*** 2) Funkcji Dolby Atmos nie można używać w serwisach Netflix i Amazon, gdy jest ona aktywowana w ustawieniach telewizora
*** Aplikacje nie rozpoznają telewizora jako zgodnego z Atmos.
*** 3) Po aktywowaniu szybkiego uruchamiania telewizora połączenie Ethernet nie działa.
*** Musimy całkowicie zrestartować telewizor, aby działał.

Do góry