Pomocy!
Powinienem się ładnie przywitać (bo to mój pierwszy post) i pochwalić, że właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem 37pv70p. Sęk w tym, że szczęśliwym posiadaczem byłem przez jakąś godzinę. Tyle mniej więcej zajęło mi rozpakowanie pudełka, skręcenie stojaka, podłączenie całości i zabawa z sygnałem SD z Cyfry+. Wreszcie stwierdziłem, że czas nasycić oczy pięknym obrazem z DVD. Niestety po włączeniu odtwarzacza (KODA 638B) okazało się, że mam wszystko nienaturalnie zielone (plansza startowa w Kodzie jest niebieska). DVD z Tv mam podłączone scart'em RGB, bo jeszcze nie zaopatrzyłem sie w component. Dopiero jak przestawiłem w DVD sygnał na S-Video pojawiły sie normalne kolory. Podobnie było na YuV. Problem w tym, ze dotychczas (na starym CRT) znacznie lepszy obraz miałem przez RGB.
Sytuacja jest taka sama zarówno na AV1, jak i AV2.
Prosze o pomoc. Czy ja coś zle ustawiłem? Mam padnięty TV juz od poczatku? Dodam jeszcze, ze gdy podłączyłem DVD z TV zwykłym kablem EURO (nie wiem jak on sie fachowo nazywa, ten z mniejsza iloscią kabelków w środku) obraz był w porzadku na wszystkich ustawieniach, tyle że był to obraz tej samej jakości.
Co mam teraz zrobić? Jak się żona dowie o konieczności oddania nowego sprzętu do serwisu, to już nie żyje.
Aha, dostaliście gwarancję w formie pisemnej?
Pozdrawiam.