dnc napisał:
Czy mamy inną nie wiem. Nie widziałem Twojej. W mojej osobistej instrukcji jest jak byk powiedziane, że czyszczenie wodą urządzeń elektrycznych jest niedozwolone. Jeśli choć trochę zależy Ci na tym TV, a myślę, że tak, to nie powinieneś czyścić elektroniki mokrą szmatką. Tu chodzi przede wszystkim o zdrowo rozsądkowe podejście do sprawy. To samo dotyczy środków chemicznych stosowanych np. przy konserwacji drewna (jak np. Pronto). To, że instrukcji napisali co napisali nie oznacza to, że tak można robić. Ja w każdym bądź razie nigdy nie stosowałbym mokrej szmatki na urządzenia podpiete do prądu. Wiodziałem już co sie dzieje przy styku z wilgocią!!! I to mi wystarczy.
Po za tym spróbuj sobie po ekranie przejechac mokra szmatką. Zamiast plazmy będziesz miał ... plamy. Takie obrzydliwe szare plamy. Więc...?
Co Ty mówisz...?!?:niewiem: Chyba się nie rozumiemy
Przecież nie czyszczę żadnej ELEKTRONIKI, tylko ekran: szklaną jego powłokę! Poza tym nie czynię się mądrzejszym od producenta: zalecam się do jego... zaleceń, a akurat po tym jak wieszając swoim potem ubrudzilem ekran, to suchą szmatką nie dało się tego wytrzeć - i wytarłem wilgotną i nic się nie stało.
CO niby moze się stać, jeśli nie używamy żadnych chemicznych, w szczególności mocnych, detergentów, pytam: co??? Nic!
Tak się składa, że akurat z elektroniką mam trochę do czynienia na codzień, a poza tym... skan instrukcji mogę zamieścić: daję głowę, że też masz taką informację w swojej (możemy się o jakieś piwo założyć).
A to że "w instrukcji napisali", to akurat
ZNACZY że można tak robić, bo jeśli nawet - teoretycznie - by się mogli w czymś mylić, to z miejsca można reklamować z tego tytułu (choć to inna historia).
I powtórzę jeszcze raz: moją plazmę (chyba już co najmniej 2 albo 3 razy - przy dziecku tak jest)
czyściłem wilgotną szmatką, a żeby Cię "dobić" powiem, że... z prądu nie wyłączałem w momencie czyszczenia.
I NIE MA ŻADNYCH PLAM !!!
Co to w ogóle za pomysł, bez związku z rzeczywistością, żeby czyszcząc EKRAN... z prądu koniecznie wyłączać bo "się popsuje".:fool: :niewiem:
No.... to co: mam skan zapodawać? Czy wystarczy numer strony 5?