kolejny dołączył
Witam Szanownych
dopadło i mnie i stałem się szczęśliwym posiadaczem modelu TH-42PV60.
Ale od początku.
Przede wszystkim chciałbym wszystkim podziękować za szereg cennych informacji oraz wskazówek a także zalet i wad tego modelu po analizie których podjąłem praktycznie decyzje o kupnie tego TV (no oczywiście jeszcze spędziłem łącznie kilka godzin oglądając obrazy HD na 3 modelach obok siebie tj . 45, 60 i 600) I żeby było jasne jak na razie nie żałuję! Wprawdzie przez chwilę wystraszyły mnie węże, wiatraki oraz glinianki i wtedy jakiś czas zacząłem zastanawiać nad 45tką jednak uznałem, że twardym trzeba być. w końcu tv nie kupuje się na całe życie

Teraz trochę doznań empirycznych.
Na razie tv mam podłączony pod kablówkę analogowo oraz pod tuner cyfrowy kablówki niestety przez scart bo innej możliwości tuner nie ma (TOYA). Przede wszystkim bardzo pozytywnie zaskoczył mnie sygnał analogowy na niektórych programach jest przynajmniej jakości tego z cyfrówki! Kanały z cyfrówki. Ogólnie większość programów prezentuje się bardzo dobrze i jak dla mnie jeśli chodzi o tv jest wystarczająco. Ciekawe jest to, że czasami na danym kanale w zależności od nadawanej audycji jakość może się różnić kolosalnie. Jako przykład mogę podać canal+ sport. Jeden mecz wg mnie żyleta a już następny z tej samej ligi znacznie gorzej:/
Kolejnym sprzętem, który podłączyłem było dość leciwe dvd thomsona oczywiście również przez scart z braku innych możliwości. Tutaj przyznam, że miałem spore oczekiwania. Oczywiście obraz bardzo dobry ale nie powalił mnie na kolana, jednak w tej kwestii jestem wyrozumiały i w najbliższym czasie zamierzam zakupić DMR-EH65 i nie ukrywam, że pokrywam wielkie nadzieje że dopiero upscaler sprawi, że materiały z tradycyjnego dvd spełnią moje już w tej chwili spore oczekiwania
J
Na koniec zostawiłem sobie pc. Podłączyłem mojego laptopa poprzez d-sub (Lap ma nienajgorszą kartę ATI Radeon X700 z własną pamięcią 128mb). I znowu bardzo miła niespodzianka. Bez jaj, obraz jest rewelka i wg mnie prezentuje się lepiej niż na lcd samego komputera. Być może moje wrażenia spowodowane są faktem, że wcześniej sygnał z lapa puszczałem na 32'' CRT thomsona niemniej jednak jak dla mnie bajka. Co do samych ustawień to nie pamiętam czy ktoś już o tym mówił ale ja osobiście plazmę ustawiłem jako drugi monitor. Polecam to rozwiązanie zwłaszcza osobom, które boją się że coś im się wypali. Przy tym rozwiązaniu na rozszerzonym pulpicie mamy tylko tą samą tapetę co na kompie plus wyłącznie to co sami tam przeciągniemy myszką.
Na razie tyle ale postaram się jeszcze cos skrobnąć dla niezdecydowanych ponieważ w planach prócz wspomnianej nagrywarki jest jeszcze któraś z platform HD.
Oczywiście wszystko co tu opisałem jest wyłącznie moją subiektywną oceną ale jeśli komuś w czymś pomogłem to bardzo się cieszę.
Tv kupiłem w sklepie
www.kon-sul.pl za 4750. 2 dni później miałem już go w domu. Bardzo polecam ich!
BTW tv mam 4 tygodnie i dość mocno go eksploatuje. Możecie nie wierzyć ale odpukać żadnych węży, glinianych twarzy, głośnych wiatraków, pisków czy zwisów!!!
pozdrawiam