Ja też nie tęsknię za 3-cim wentylem - mam również dwa. A i tak nie zauważyłem nigdy, żeby jakieś gorące powietrze wywiewały.Kyniol_73 napisał:Ja równiez wyłączam na noc całkowicie TV. Zresztą UE podobno wymusi aby w łatwy sposób np z pilota możliwe było całkowite wyłaczenie TV (wiadomo...oszczędność prądu, ekologia itp. Zreszta jak policzyli ostatnio ile pradu w Europie zuzywają wszystkie urzadzenia w trybie standby to wyszła jakas kosmiczna wartość )
IMHO Bardziej twój tv jest narazony gdy przechodzisz ze stanu Standby do normalnej pracy niż z wyłaczenia w standby.
Ja mam bardzo wyczulone ucho na wysokie tony...reaguję wręcz alergicznie i dobrze je słysze ale w moim egzemplarzu nic nie piszczy jak równiez nie odczuwam dyskomfortu hałasu wentylatorków.
A po co ci wentylator nr 3 ?? Skoro zrezygnowali z niego to może był powód konstrukcyjny. Nie sadze aby było to spowodowane cieciem kosztów(taki wentylator kosztuje 20-40 zł, w hurcie jak sadzę 10 zł)
Co do wyłączania całkowitego (a nie standby): technicznie raczej nie jest to możliwe - to jakaś plotka, że "UE każe". Żeby urządzenie (TV) reagowało na włączenie pilotem, musi być jakiś odbiornik podczerwieni i MUSI być on WŁĄCZONY (po to głównie standby).
To samo w komputerach: wyłącznik (ATX) daje IMPULS do płyty głównej a ta do zasilacza, żeby się włączył.
Żeby pilot całkowicie odcinał oraz włączał urządzenie musiałoby istnieć.... INNE urządzenie, któreby te impulsy łapało i przekazywało dalej.
Co do zwiechy przy włączaniu TV - ktoś już pytał w serwisie? Bo jakoś mi się nie uśmiecha (na razie), żeby brali TV na ileś tam?