Seria ES6800 - "tani" dwurdzeniowiec???

ARexx2

New member
Opisz dokładniej, co masz na myśli. U mnie nie zauważyłem takich objawów, nawet na takich obrazach jak sport.

Widać to np wokół głowy postaci poruszającej się na tle żywopłotu, czy na przykład samochód jadący po żwirze. Wtedy poruszający się obiekt nie odcina się wyraźnie od tła tylko widać taką jakby mozaikę. Źródło sygnału to programy HD z tunera n-ki.

b00b0

New member
Witam, niedawno nabyłem telewizor 46es6800, a siebie przedstawię jako zwykłego użytkownika który to używa lokalnej cyfrowej telewizji kablowej nplay.pl, ogląda materiały z hdd, oraz podłącza nieraz inny sprzęt samsunga po allshare.
Telewizora używam na standardowych ustawieniach, bawiłem się tylko kontrastem i podświetlaniem, a co do tej pory udało mi się zauważyć.
- SmartTV bez klawiatury na bluetooth to jakaś porażka, czekam na klawiaturę;
- kanały nie nadawane w HD wyglądają słabo;
- HD materiały ogląda się fajnie;
- mecze wyglądają zajebiście;
- z HDD czyta mi wszystko, bardzo szybko wyczytuje zawartość dysku, mam na nim 1TB filmów, jeżeli chodzi o DVDRip w rozmiarach do 1,4GB to porażka jakaś wyglądają takie firmy bardzo słabo, oglądanie zaczyna się od 720p;

jeżeli coś więcej chcecie się dowiedzieć piszcie, sam chętnie to przetestuje, i przypominam jestem laikiem w tych sprawach więc jak mam coś przetestować proszę pisać prostą polszczyzną :p;

kaban15

New member
ja też nie dawno nabyłem es6800 i powiem tak na duży minus brak ultra clear panelu jak moja żona zauważyła gołym okiem różnice porównanie z c650 to nie jest najlepiej stąd słabo wypada materiał sd ale tragedii nie ma.
Na plus tuner dvb-s2 moduł cyfry bardzo dobrze pracuje bez zawiech zacięć przełączenie kanałów do 2s. Co prawda lista kanałów z cyfry kolejność narzucona przez operatora ale w trybie satelitarnym jest pełna edycja listy kanałów tylko samemu trzeba przeskanować transpondery cyfry i układamy jak chcemy nawet nie pilotem wsparcie klawiatury bezprzewodowej bardzo dobre i ułatwia poruszanie się po menu podłączyłem pierwszą lepszą (i-tec) i działa dobrze.

Ostatnia edycja:

hukii

New member
witam wszystkich, tez stoje przed zakupem tego modelu 46es6800 . kolega mi poleca plazme nawet kiedys kiedys kupił u kogos z forum chyba nick kiki i bardzo chwalil.
Gdzie najtaniej mozna kupic ten model 46'' moze znacie jakies hurtownie gdzie tanio i pewnie.
kolega mi zaproponowal za ten model cene 4400zł ue46es6800 widze ze sa taniej na necie ale tutaj mam na miejscu i zamowi dla mnie tak jak ma po zakupie -ciekawe w jakiej cenie mozna dostać taki tv prosto z hurtowni ?

TheDan

New member
hejo, mam samsunga UE40ES7000 i pytanie moje.
Dlaczego nie mogę zaktualizować online softu do wersji 1016? mam soft 1014 i wyskakuje komunikat ze brak dla mnie aktualizacji.

Fenix121

New member
Witam pytanko do osób które posiadają es6800
Jaką macie przekątną i z jakiej odległości go oglądacie.
Planuje kupno tego tv 46es6800 poszedłem do mediaexpert aby zobaczyć, podłączyli mi obraz z naziemnej i tu dla mnie szok, jakość obrazu okropna co prawda mają pod jedną antenę podłączone x telewizorów ale teraz już sam nie wiem jaki wziąć 40" czy 46". Przejrzałem wszystkie tabele, kalkulatory i wynika że powinienem wziąć 46" ale to jest podawane dla hd a tv chce podpiąć pod telewizje naziemną co prawda tvp1 i 2 są w hd a co zresztą?;/ Jak to jest z tym obrazem czy jak podepnę tv u siebie gdzie z anteny korzysta 1 tv obraz sd będzie lepszy?

(pokój 3x3m odległość oglądania 1,8 - 2m)

Czy w es6800 poprawili 3d już jest 3d hd czy nie?

I przyłączam się do pytania kolegów kiedy będzie test es6800 najbardziej mnie interesuje porównanie z es7000.

Odpowiedź dla kolegi wyżej najtaniej znalazłem
ELECTRO 4046,99 zł + darmowa dostawa
Allegro 3977,00 zł + kurier 89,00 zł + 4066,00

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

itepe

Klub HDTV.com.pl
VIP
Z SD bywa bardzo rożnie. Mam moduł CI+ od Cyfry i np. TVN24 jest całkiem przyzwoity, ale już TVP1 SD wygląda bardzo źle. Co do naziemnych kanałów DVB-T, to już kwestia oceny własnej i granicy akceptacji. Posiadam TV 40", oglądam z odległości ok. 3 m i jest OK, tak odległość jak i wielkość. Kuzyn ma LG 46" i z tej samej odległości oglądanie normalnego programu mnie męczy. Zależy też co kto lubi. Jedno Ci doradzę: nie sugeruj się niczym innym jak własnymi odczuciami i odwiedź sklepy inne niż market, ponieważ w marketach jest inne oświetlenie i gorsze warunki porównawcze.
Powodzenia!

P.S. 3D jest w HD i wygląda nieźle, ale mnie żadne 3D nie przekonuje ;P

bald_man

New member
jako użytkownik od kilku dni nasuwa mi się jeszcze kilka dodatkowych pytań i proszę kolegów i koleżanki o krótkie info:
- czy u was też nie działa myszka w serwisach typu youtube, vimeo, (mam sama myszke i dosyc mnie to wku... ze musze z pilota klikac po jednej literce a myszka poszloby o wiele sprawniej)
- wczoraj podpialem modul CI+ i wszystko pieknie smiga ale pokazuje się bonus przy obsludze EPG - niby opis programow sie zgadza ale czas ich nadawania z czasem rzeczywistym nie zgadza sie o godzine. np wg EPG film zaczyna sie 20.45 a w rzeczywistosci zaczal sie 21.45 :x
- ogladalem ostatnio film z pendrive i pomimo tego ze na kompie napisy ida do niego idealnie to na TV byly srednio opoznione o ok.4s Synchronizacja napisow nic nie dala i przez prawie 2h musialem srednio co 2-3min przesuwac napisy minus 4-5 sekund (nie powiem to mnie mocno wkur...)
- planuje zakupic i podpiac dysk zewnetrzny na usb 3.0 zeby jakies mkv mozna bylo sprawnie obejrzec ale prosze o info czy ktos juz probowal i czy nie bylo zadnych problemow.

b00b0

New member
- ogladalem ostatnio film z pendrive i pomimo tego ze na kompie napisy ida do niego idealnie to na TV byly srednio opoznione o ok.4s Synchronizacja napisow nic nie dala i przez prawie 2h musialem srednio co 2-3min przesuwac napisy minus 4-5 sekund (nie powiem to mnie mocno wkur...)
- planuje zakupic i podpiac dysk zewnetrzny na usb 3.0 zeby jakies mkv mozna bylo sprawnie obejrzec ale prosze o info czy ktos juz probowal i czy nie bylo zadnych problemow.

jeżeli chodzi o filmy to do pobierania używam napi projekt i tak pobierane napisy działają poprawnie na kompie jak i na tv, a jeżeli chodzi o dysk mam podpięte 1TB po usb śmiga aż miło, dysk w ntfs, mkv czyta też bardzo sprawnie.

@SD tv, ktoś wcześniej wspominał o tej TV, mam cyfrową kablową i na szczęście większość jest w HD inaczej nie dało by się oglądać, SD wygląda słabo.

bald_man

New member
jeżeli chodzi o filmy to do pobierania używam napi projekt i tak pobierane napisy działają poprawnie na kompie jak i na tv, a jeżeli chodzi o dysk mam podpięte 1TB po usb śmiga aż miło, dysk w ntfs, mkv czyta też bardzo sprawnie.

@SD tv, ktoś wcześniej wspominał o tej TV, mam cyfrową kablową i na szczęście większość jest w HD inaczej nie dało by się oglądać, SD wygląda słabo.

no napisy byly wlasnie pobrane z napi projekt i stad moje zdziwienie bo na starym dvd pionka nigdy nie bylo takich bonusow

darekdarecky

New member
Jest to mój pierwszy post ,więc witam wszystkich Forumowiczów.Chciałbym odnieść się do pytania kolegi Fenix121.Sam miałem dylemat jakiej wielkości kupić ten model tv.Początkowo to miało być 40 cali (stary tv miał 32)więc wydawało mi się że 40 będzie ok.Jednak ciągle korciło mnie też 46 cali.Trochę drożej ale taki zakupiłem.Oglądam tv z odległości ok 2 metrów.Jestem zadowolony z zakupu i żałowałbym teraz gdybym kupił ten 40 calowy.

hukii

New member
Jest to mój pierwszy post ,więc witam wszystkich Forumowiczów.Chciałbym odnieść się do pytania kolegi Fenix121.Sam miałem dylemat jakiej wielkości kupić ten model tv.Początkowo to miało być 40 cali (stary tv miał 32)więc wydawało mi się że 40 będzie ok.Jednak ciągle korciło mnie też 46 cali.Trochę drożej ale taki zakupiłem.Oglądam tv z odległości ok 2 metrów.Jestem zadowolony z zakupu i żałowałbym teraz gdybym kupił ten 40 calowy.
ja sie zastanawiam czy w pokoju 25 m2 zakupic 46''czy 55 '' eu55es6800 czy lepiej kupic 46'' eu7000 ?

Fenix121

New member
darekdarecky a co masz podłączone do telewizora???

Też myślę nad es7000 ale trzeba sporo dołożyć taniej kupić 46es6800 niż 40es7000
Czekam z nie cierpliwością na test es6800 (porównanie z es7000) mam nadzieje że w tedy zostaną rozwiane moje w ątpliwości.

Ostatnia edycja:

13FoCuS13

New member
Witam, czy po aktualizacji oprogramowania do T-MST10PDEUC-1025.2 (ma 2MB więcej jak poprzednia wersja) dodano HbbTV? Z tego co widzę to chyba tak, proszę mnie poprawić jeśli się mylę, więcej zmian nie zauważyłem...

Do góry