Koledzy a jak wygląda sprawa z matrycami w tym modelu, czy wszystkie są Samsunga, czy też zbieranina z różnych fabryk?
Pozdrawiam
Nie. Żaden Windows nie obsługuje takiego systemu plików. Można to zrobić tylko używając Linuxa.Czy z pozycji Windows 7 da się zrobić jedna partycje XFS ?
Sprawdzałem na razie ok 10 szt i wszystkie były samsunga
sprawdzałeś w jednym rozmiarze matrycy czy w różnych ?
Witam,
Czy 6800 ma USB 3.0 ?
No wreszcie sobie poradziłem z tym udostępnianiem . Też mi pomógł ten samsungowski PC share manager, dzięki za podpowiedź. Aczkolwiek jak go zainstalowałem to i allshare też zaczął się łączyć z tv. Nie wiem czy to nie jest wina gubienia sieci z routera, bo dzisiaj jak znowu nie mogłem sie połączyć zrobiłem ponowny test sieci i od razu wszystko zaczęło działać .Nie wiem czy już padła odpowiedź na udostępnianie ale mnie pomogło Samsung PC Share Manager 4.2:
Nie wiem, sprawdź Nie próbowałem jeszcze takiej kombinacji. Ja od razu przygotowałem TV jedna partycję NTFS a drugą XFS.
Jeśli przygotujesz dwie partycje NTFS, to - jak słusznie zauważyłeś - TV będzie musiał coś sformatować. Pytanie tylko, czy on potrafi formatować konkretną partycję, czy idzie na łatwiznę, kasuje wszystkie partycje i tworzy jedną, dużą, własną partycję formatowaną do XFS.
Przetestuj i podziel się wiedzą, co się stanie. Tylko, dla bezpieczeństwa, nie miej wtedy na dysku żadnych ważnych danych, bo przypadkiem mógłbyś je stracić
Czy ktoś z posiadaczy tego modelu może potwierdzić wspomniane przeze mnie problemy z niektórymi plikami .mkv? Czy jak na razie nie udało się Wam znaleźć takiego, który by nie zadziałał?
1.Codziennie po włączeniu telewizora wyskakuje mi informacja o zaktualizowaniu Smart Hub.Da się to jakoś wyłączyć?
2.Czy da się odinstalować niechciane aplikacje w Smart Hub ?