A dlaczego twierdzisz,że nie możesz go zwrócić?Walcz ze sklepem! Jest to przecież ewidentna niezgodność towaru z umową.Napewno pozbycie się klopotu poprzez sprzedaż na Allegro byłoby najłatwiejsze ale przyczyniłbyś się do przysporzenia kłopotów nowemu nabywcy i nie wykluczone,że i sobie.Ja na Twoim miejscu poinformowałbym w miejscu zakupu o przysługującym Ci prawu i odtransportował go do sklepu.Napewno czekałoby Cię jeszcze to dużo nerwów i czasu ale nawet gdyby sklep odesłał go do serwisu to i tak przy ewentualnym odbiorze ze sklepu mógłbyś zakwestionować wady, które nie zostały usunięte. Najważniejsze,żebyś go nie odebrał po naprawie(chyba,że naprawdę udałoby się go dobrze naprawić).Walcz, bo warto.Życzę wytrwałości!WolverineXXX napisał:A ja odkąd zakupiłem 42Q91H jestem strzępkiem nerwów.
Pierw miałem świetny obraz ale w rogu były białe kropki.
Potem wymienili mi płytę główną...
WolverineXXX napisał:A ja odkąd zakupiłem 42Q91H jestem strzępkiem nerwów.
Czy wydając ponad 4000 zł nie mam prawa oczekiwać produktu który będzie w 100% sprawny ?
Gdybym mógł oddałbym ten tv natychmiast.
Pozdrawiam wszystkich.
Tomek
jawer1 napisał:Cześć
Właśnie dziś (między innymi dzięki Waszym opiniom) stałem się posiadaczem Samsunga 42Q91H. Plazma już wisi na ścianie (super wygląd), na razie sygnał z analoga, ale jutro podłączam N-kę (miałem remont i musiałem zdemontować antenę).
Odbiór na razie w miarę OK (czego można wymagać od małej anteny ...pokojowej), ale jutro mam nadzieję, że będzie dużo lepiej.
Jak podłączę n-kę podzielę się wrażeniami.
Mam jedno pytanie: na jakiej wysokości powina wisieć 42" -owa plazma?
U mnie dół TV jest 73 cm od podłogi. Wydaje mi się że trochę zamało.
kiki napisał:...A plazma gra bardzo dobrze.
jawer1 napisał:jesli chodzi o fotki to zrobię niestety dopiero we wtorek...
...Ogladam obraz z odległości 2,8-3,5m.
Obraz wg mnie jest w pełni do zaakceptowania, tak samo odbiera na moim 100Hz 29" Philipsie CRT jak na nowym Samsungu.
Tylko ten jest trochę większy
phmizar napisał:Czy plasmę tej wielkości (42") da się oglądać z 2 metrów? Sygnał ma być z n- ki. Chciałem kupić Panasonica 37PV70 ale skusiłbym się na Samsunga gdyby nie był za duży. Trudno to określić oglądając tv w sklepie
deniro24 napisał:U mnie odległość wyniosła by 3,30 - 3,40m, sygnał z analogowej kablówki i obawiam się o jakość. Oczywiście nie spodziewam się żadnych fajerwerków, ale żeby chociaż oglądać TVN24 bez krzywienia się
kiki napisał:Deniro - przecież będziesz miał prezentację - to możesz sprawdzić Pioneera 50 na własne oczy , a ceny obecnie są więcej niż rewelacyjne.