No niestety do tych 50 cali trzeba trochę dopłacić. Ale z drugiej strony te plazmy samsunga (PS50C91H i PS50Q91H) na tle innych plazm są naprawdę tanie... Nie wiem co o tym myśleć... Gdzie jest haczyk?
Jakie na dzień dzisiejszy znacie wady serii C91H?
Ja np zaobserwowałem w sklepie dość głośne brzęczenie dobiegające z tylnej części panela. No i ta plazma bardzo mocno się grzeje (z tyłu na górnej części) - aż można się prawie poparzyć (fakt że tutaj nie ma żadnych pseudo wiatraczków komputerowych przez co po kilku latach nic nam nagle nie zacznie tutaj wyć). A np taki Panas PV70 (w którym zaobserwowałem 3 wiatrczki pseudo komputerowe) był chłodnawy na całej tylnej obudowie elektroniki.
Jak to w końcu jest z tymi duszkami w tym tv? Jakie są zabezpieczenia i czy są skuteczne? Bo np w Pioonerach nawet tych po 10k pln są z tym poważne problemy. Dopiero w tej najnowszej serii coś tam wymyślili
Czy jest np problem z tzw zielonymi krawędziami lub czymś podobnym objawiającymi się głównie w grach typu "First Person" (to jest z kolei defekt który nagminnie występuje w Panasach).
Aha, jeszcze mam jedno pytanko: czy w C91H można odłączyć tą podstawkę telewizora i zawiesić go bez problemu na scianie?