WiDi jest kompatybilne z Miracast, to 2 jest częściej stosowane w urządzaniach mobilnych tablety/smartfony
WiDi z laptopem procesor intel Core i5 , grafika intela - działa pięknie , pytanie o klonowaie obrazu z komórki.
Z racji tego , że nie posiadam telefonu Samsung nie mogę użyć funkcji Screen Mirroring (zamiennie nazywane Allshare Cast) i tu pytanie czy ta opcja działa z komórkami innych firm.
Posiadam HTC ONE X+ , w HTC w/w funkcja nazywa się HTC Media Link , ale nie do końca jest kompatybilna z tv Samsung.
W telefonie w opcji "Wyjscie multimediów" gdzie skanuję się w poszukiwaniu odtwarzaczy , tv nie odnajduję , ale jak wejdę w funkcję Wi-Fi Direct w telefonie to mogę sparować tv z telefonem , ale klonu obrazu nie mogę zrobić.
Natomiast wchodząc w Galerie w telefonie mogę wybrać jako odtwarzacz tv samsung i elegancko działa i na pewno nie jako DLNA bo mogę zmieniać zdjęcia , filmy przy pomocy gestów w telefonie.
Ma ktoś jakiś pomysł żebym mógł sklonować obraz komórki na tv , może jakaś zewnętrzną aplikacja?