Cześć
Jestem nowy a od wczoraj użytkownik UE48H6400 (poprzednio LG 47LB731V po którym mam traumę... ) Generalnie TV śmiga świetnie ale mam trzy sprawy:
- Chodzi o HDMI ARC i anynet+ a mianowicie nie wiem czy tak ma działać ale mam podłączony go do HK BDS 277 po HDMI ARC i działa wyłączanie czyli jak wyłączę TV wyłącza się amplituner i super. Dźwięk oczywiście też działa spoko. Niestety nie działa automatyczne włączenie się amplitunera po włączeniu TV ale co ciekawe jak włączę najpierw amplituner to on włączy automatycznie TV. Czy tam ma być czy może mam coś jeszcze ustawić ?
- po włączeniu TV włącza się amplituner podłączony po HDMI ARC (HDMI2) i jest ok ale zawsze jak odpali się amplituner zamiast zostać na TV przełącza się z na HDMI 2 z automatu. Czy jest jakiś sposób na ustawienie z automatu, nieważne do jest podłączone albo co się podłącza zawsze było aktywne TV ?
- Generalnie HDMI ARC działa ale nie mogę sterować głośnością amplitunera podłączonego po ARC. Jak próbuję zmienić głośność to wyskakuje komunikat, że dźwięk jest sterowany z urządzenia zewnętrznego i nim mam sterować głośnością. Da się to jakoś przestawić aby mieć tylko jednego pilota od TV i nim sterować głośnością ?