No może nie młotkiem, ale lutownicą, tu forum.samygo.tv viewtopic.php?t=10211 ... ktoś pisze, że trzeba przelutować tuner od wersji obsługującej Dvb-t2. Zadziałało dla starszego modelu, może i tu zadziała. Sam mam ten model i się zastanawiam co zrobić.
Mam telewizor UE48H6400AKXXH, który teoretycznie posiada tuner DVB-T2, ale niestety nie wyszukuje na MUXie Polsat Film. Drugi program, czyli Polsat News bez problemu znajduje. Mam oczywiście najnowszy firmware, czyli 2900. Można zmusić telewizor do odtwarzania kanału Polsat Film? W menu serwisowym tuner jest ustawiony domyślnie na S_T2C.
Doczytałem na innym forum, że problemem są starsze kodeki tego standardu, które wykorzystywane są w niemieckiej telewizji DVB-T2. U nas oczywiście używają nowszych.
Ja posiadam i jestem z niego mega zadowolony Jeszcze średniak, a prawie premium, po mimo upływu czasu wciąż cieszy się nieustającą popularnością. Warto zwrócić na niego uwagę To model szczególny, który cieszy oczy i zdecydowanie nie obciąża kieszeniPosiada ktoś jeszcze ten model czy wszyscy już sprzedali? jak sprawuje się z perspektywy czasu? - kurz, niebieskie przebarwienia na matrycy to wada tego modelu?
- clouding i vertical banding jest obecny?
- aplikacje smart działają jeszcze mimo upływu lat?
- DVB-T2 raczej nie obsłuży?
- Podświetlenie jest krawędzwiowe czy direct?
- Czytałem też że nie bardzo się nadaje do dynamicznych scen np. sport czy szybkie akcje w filmach bo traci ostrość isą przyciecia oraz że tylko w trybie film nie ma efektu samoczynnego ściemniania tv
rozważam zakup używki do max. 700/800zł
pzdr.