Sam się zastanawiam nad H6400 lub J6200 w wersji 40 calowej. Podejrzewam że jeśli chodzi o smart TV to w H6400 jest stary system, który nie będzie wspierany i za niedługo może się okazać że aplikacje przestaną działać. J6200 to względnie nowy model z Tizenem i chyba kilka lat jakoś zagwarantują działanie. Sam nie wiem, który wybrać bo zależy mi głównie na TV co pisałem w nowym swoim poście.48"
Samsung UE48H6400 – FHD 3D /VA 100/120Hz /38 ms /SMART /WIFI
Samsung UE48J6300 – FHD Curved/VA 100/120Hz /44,9ms /SMART /WIFI
Samsung UE48J6200 – FHD /VA 100/120Hz /44,5 ms /SMART /WIFI
Patrzac na to zestawienie moznaby powiedziec, ze input lag jest znaczaco wyzszy w generacji 6. A co z Smart TV jest roznica miedzy seria H i J?
Nie nic tylko to co jest na javie. Żaden nowy sprzet tego nie odpali. Natomiast strony na html5 ida luzem.Zależy na czym ci zależy. W serii J nie obejrzysz sobie nic przez neta. Wykastrowali przeglądarkę i jest lipa.
Działa komuś VOD Onet na tym TV? Od jakiegoś czasu aplikacja wolno się ładuje, a jak się załaduje i wybiorę treść np film to pojawia się "checkpermission response error". Inne aplikacje działają bez problemu, czyli to nie wina połączenia.
U mnie też tak jest w tym modelu. Co ciekawe na drugim TV w sypialni F6770 onetVod działa. Dzwoniłem do onetu i powiedzieli mi że znają usterkę i pracują nad nią, także trzeba czekać.