PAtusiak w la660s mialem ogromny banding razem z dse i cloudingiem wiec dobrze wiem co to jest , i w tym samie mam to zminimalizowane do minimum gdzie 1/10 w porownaniu z lgkiem ktorego sprzedalem po 2 miesiacach prawie 1000 zl taniej niz go kupilem zeby sie go tylko pozbyc tak wiec wiem co to jest a ze kupilem go w euro to szmaciarze gdy na drugi dzien wbilem do euro oczywiscie ze nie mozna oddac wiec sie meczylem z nim a gdy juz sprzedalem kupilem sama w oleole zeby miec mozliwosc zwrotu gdybym mial jakies wonty do niego, jesli chodzi o te programy i informacje o nich to tu faktycznie mnie to rypka bo uzywam mediaboxa i planuje uzywac go przez lata.
bhn92 - rzuć okiem i napisz co sądzisz o bandingu i dse w moim 48H6400 - zdjęcia poniżej.
Z tego co czytałem to rodzaj podświetlania zastosowanego w telewizorze nie ma w ogóle znaczenia. To samo możesz mieć, ponoć, na full ledach - to są fizyczne wady matrycy wg. zachodnich portali (dse zwłaszcza).Moje pytanie wynikało z tego, że obecnie zakup tv LCD z edge LED, cytując klasyka; "... jest jak pudełko czekoladek- nigdy nie wiesz, co ci się trafi.
.
Ok. Dzięki za szybka odpowiedz! Czyli to powinien być normalny model
Jest bodaj za ok 2700zl to będzie jeszcze jakies 250zl upustu więc całkiem niezła cena
Chyba się zdecyduje.
Nie za mało tam kolorów jak przechodzisz z dynamicznego? Mi to jakoś szaroscia zalatujehttp://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/110056-h6400-ustawienia-prosze-testowac.html
prosze bardzo, oczywiście te pierwsze ustawienia mam na myśli, dla mnie osobiście w dzień są zbyt ciemne więc ustawienie mam na 14 podświetlenie z czujnikiem eco na 10 i wszystko gra tzn w nocy spada do 10.